Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Mediebloggen

Facebook, nu 350 miljoner användare

Facebook fortsätter att växa i en hissnande takt. I ett öppet brev till användarna skriver grundaren Mark Zuckerberg att det sociala nätverket nu har 350 miljoner medlemmar. Så sent som i september uppgav Facebook att man hade 300 miljoner användare, varav 2,7 miljoner i Sverige. Det var i sin tur dubbelt så många som året innan.

Som Mediebloggen tidigare noterat sker den snabba tillväxten främst i de äldre ålderskategorierna. Sedan maj i fjol har medelåldern gått från 26 till 33 år, enligt en rapport från Princeton. Läs mer här.

Mark Zuckerbergs öppna brev handlar annars mycket om hur Facebook ändrat systemet för privata inställningar. Medan våra kontaktlistor växer och breddas tycks allt mer fokus läggas på hur man skiljer sitt offentliga Facebook från sitt mer privata Facebook.