Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt

Augustpriset ses över

Bokmärk artikel
Jonas Hassen Khemiri vann priset för årets svenska skönlitterära bok för "Allt jag inte minns" när Augustpriset 2015 delades ut på Konserthuset i Stockholm.

Foto: Maja Suslin/TT Jonas Hassen Khemiri vann priset för årets svenska skönlitterära bok för "Allt jag inte minns" när Augustpriset 2015 delades ut på Konserthuset i Stockholm.

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0

Förläggareföreningen har tillsatt en arbetsgrupp som ska se över Augustpriset. Syftet är att analysera om, och i så fall hur, priset ska förändras, skriver Svensk Bokhandel.

Förläggareföreningen har tillsatt en arbetsgrupp som ska se över Augustpriset. Syftet är att analysera om, och i så fall hur, priset ska förändras, skriver Svensk Bokhandel.

I fjol riktade barn- och ungdomspristagaren Jessica Schiefauer kritik mot att kategorin hon vann i bara var en i stället för två – en för varje åldersgrupp. Schiefauers uppfattning delades även av Adlibris vd Johan Kleberg tidigare i år.

– Självklart lyssnar vi på vår omgivning, men det är väldigt lätt att säga "så här borde ni göra så blir det bättre". Vi har något väldigt viktigt att förvalta och ska man ändra på det måste man tänka igenom det ordentligt, säger Kristina Ahlinder, vd på Förläggareföreningen.

Arbetsgruppen kommer att ha sitt första möte i april.

– Ingen ska förvänta sig några förändringar i år. Det får ta den tid det tar, säger Ahlinder och betonar att det inte alls är säkert att det blir några förändringar.

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

gisslan-puff
Foto:AFP

 IS tar på sig dådet. Dödade polischefen – höll sedan familjen fången.

DN granskar

Tipsa oss på DN

 Lämna ditt tips anonymt DN:s reportrar granskar jäv och korruption.