Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Blandat på Wall Street

Trots bättre BNP-data än väntat och positiv konsumentstatistik för januari tände inte USA-börserna till ordentligt på fredagen.

Investerarna hämmas av en ständig oro för att den kommande räntehöjningen tidigareläggs om Fed ser tydliga tecken på bättre ekonomisk tillväxt i den amerikanska ekonomin.

Industrijättarna Honeywell och United Technologies, med en sammanlagd försäljning på runt 100 miljarder dollar, meddelade att de går samman. Honeywells aktie sjönk 1,1 procent.

Varuhuskedjan J C Penney var en av dagens stora vinnare efter att ha lämnat en överraskande bra delårsrapport. Aktien steg 14,7 procent.

Dow Jones industriindex gick ned 0,3 procent, Nasdaqs kompositindex gick upp 0,2 procent medan S&P 500 sjönk 0,2 procent.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.