Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Börsen vände ned

Optimismen som inledde veckan höll i sig när Stockholmsbörsen öppnade, men humöret dämpades under dagen.

Vid stängning på tisdagen hade OMXS-index sjunkit 0,5 procent.

Oljeministrar från bland annat Saudiarabien och Ryssland har träffats för att diskutera överutbudet på marknaden och har uttryckt en ambition att frysa produktionen på januari månads nivå.

Uppgifter om att det oväntade mötet skulle äga rum pressade upp oljepriserna under morgonen, och bidrog till att lyfta börserna i Asien. Men priserna föll tillbaka efteråt, och Europabörserna gjorde en kollektiv dipp för att sedan utvecklas åt olika håll.

Stålbolaget SSAB var den stora förloraren i Stockholm med en nedgång på 9,2 procent.

Sandvik steg 2,1 procent. Dagens industri rapporterar att finansmannen Carl Bennet investerat tungt i bolaget den senaste tiden.

Volvo har slutfört försäljningen av delar av IT-verksamheten. Reavinsten blir som tidigare meddelats 900 miljoner kronor. Aktien sjönk 1,3 procent.

Londonbörsens FTSE-index steg 0,7 procent, Frankfurtbörsens DAX-index föll 0,8 procent medan Parisbörsens CAC-index sjönk 0,1 procent.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.