Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Fed lämnar räntan oförändrad

USA:s centralbank lämnar styrräntan oförändrad på 0,25—0,50 procent. Beskedet gavs efter Federal Reserves penningpolitiska möte. Det var en enig centralbanksstyrelse som tog onsdagens väntade beslut.

I ett kortfattat uttalande uppger Fed att man förväntar sig att inflationen fortsatt kommer att vara låg under den närmaste framtiden, huvudsakligen beroende på oljeprisraset. Men centralbanken uttryckte samtidigt tillförsikt om att inflationen ”på medellång sikt” kommer att börja röra sig upp mot målet på 2,0 procent.

Fed höjde räntan senast för drygt en månad sedan, vid det penningpolitiska mötet i december. Det var den första höjningen sedan december 2008, vilket innebar att styrräntan låg på rekordlåga 0—0,25 procent under loppet av sju år.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.