Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

Hej !
Mitt DN Ämnen jag följer Sparade artiklar Kundservice Logga ut
Ekonomi

Kött på restauranger kan svenskmärkas

Allt fler restauranggäster vill ha ursprungsmärkning på animaliska produkter. Flera försök att införa detta har misslyckats men nu ska branschorganisationen Visita se om det är möjligt att införa en frivillig köttmärkning, rapporterar lantbrukets affärstidning ATL.

– Jag hoppas att det ska bli klart under året och bedömer att det i första hand kommer att gälla animalier, säger Sara Sundquist från Visita till tidningen.

Regeringen efterfrågade i december ursprungsmärkning av kött på krogar. Sundquist hoppas att branschen gemensamt ska ta fram ska ta fram klara riktlinjer för sådan information.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.