Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Motor

Bilregistreringarna steg i april

De akuta pengaproblemen för Saab märks även i bilhallarna. Försäljningen av nya Saabbilar bromsade in ordentligt i april.

Jämfört med april i fjol har visserligen sex procent fler Saabbilar nyregistrerats under månaden, totalt landade siffran på 560 bilar. Men jämfört med inledningen av året har Saab bromsat in ordentligt i takt med att företagets betalningsproblem dominerat tidningssidorna den senaste månaden. I mars såldes exempelvis 888 bilar.

"Trots en liten ökning jämfört med april förra året ligger resultatet inte i linje med de ambitioner vi hade inför månaden. Speciellt inte med tanke på den positiva trend vi hade under andra halvan av förra året och den lovande start vi haft hittills i år", skriver Saabs Sverigechef Magnus Hansson i en kommentar.

I övrigt var annars april en rekordstark bilmånad. Enligt statistik från branschorganisationen Bil Sweden nyregistrerades nästan 29.000 personbilar, vilket var den bästa aprilmånaden på 22 år och en uppgång med 13 procent jämfört med i fjol. Hittills i år ligger ökningstakten på 16 procent.

Även Volvo har tappat lite fart. Antalet nya Volvobilar ökade i april med fem procent till 5 258 stycken. Men ökningstakten var snabbare under inledningen av året.

 

 

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.