Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen vände ned under eftermiddagen och avslutade på minus. Även på de ledande Europabörserna var det nedåt. Vid stängning på onsdagen hade OMXS-index sjunkit 1,0 procent till 454,5.

Stämningsläget präglades av ett fall nedåt för oljepriset och kraftiga kursfall på ledande Asienbörser.

På Stockholmsbörsen var det främst stålkoncernen SSAB som drog uppåt med ett kurslyft på 3,2 procent.

Telekombolaget Ericsson steg 0,6 procent.

Verkstadskoncernen ABB sjönk 0,3 procent trots ett oväntat starkt resultat för fjärde kvartalet i fjol. Sandvik, ett annat rapporterande bolag i verkstadssektorn, tappade 0,7 procent.

Olje- och gaskoncernen Lundin Petroleum steg 0,1 procent efter sitt bokslut.

Mest nedåt bland indextungviktarna var storbanken Swedbank, som föll 2,8 procent. Även andra storbanker följde med nedåt.

En annan tung förlorare var industrikoncernen Alfa Laval, som fortsatte nedåt med 2,6 procent efter att ha rasat 11 procent efter bokslutet i tisdags.

På de stora Europabörserna var det också dystra miner. Londonbörsens FTSE-index sjönk 1,4 procent, Frankfurtbörsens DAX-index föll 1,5 procent och Parisbörsens CAC-index backade 1,3 procent.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.