Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Sämre än väntat för Atlas Copco

Verkstadskoncernen Atlas Copco redovisar en vinst före skatt på 4 045 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 4 494 miljoner kronor motsvarande period förra året.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 4 280 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.

Omsättningen uppgick till 20 227 miljoner kronor, jämfört med 22 254 miljoner kronor ett år tidigare, medan orderingången sjönk från 24 827 miljoner till 21 008 miljoner kronor.

Efterfrågan på koncernens produkter och tjänster väntas ligga kvar på nuvarande nivå, skriver ledningen i rapporten om utsikterna på kort sikt.

"Efterfrågan för vår utrustning försvagades något då gruvsektorn och större delar av den europeiska regionen fortsatte att ha det besvärligt. Industrisegmenten gick bra, i synnerhet i Nordamerika, och det gjorde även vår serviceverksamhet generellt", skriver vd Ronnie Leten om det första kvartalets utveckling.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.