Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Stockholmsbörsen sjunker

Stockholmsbörsen backar i förmiddagshandeln. Tunga fall för börsjättarna Nordea och Ericsson pressar index.

Stockholmsbörsen backar i dag. Tunga fall för börsjättarna Nordea och Ericsson pressar index.

Vid klockan 14.30 hade OMXS-index gått ner med 1,0 procent till 469,4. De ledande Europabörserna ligger strax under nollstrecket.

Ericssons aktie rasar med över sex procent. Försäljningen och vinsten ökade kraftigt i fjärde kvartalet bland annat tack vare ökade patentintäkter, och en höjning av utdelningen föreslås av styrelsen. Men det räckte inte för att övertyga investerarna.

Konkurrenten Nokia sjunker 2,3 procent.

Nordea var först av storbankerna att rapportera. Vinsten sjönk i fjärde kvartalet och utdelningen höjs mindre än väntat enligt Reuters sammanställning, samtidigt som den nye vd:n Casper von Koskull ändrar i utdelningspolicyn. Aktien hade vid 15-tiden sjunkit med över 4 procent.

Även övriga banker sjunker, mellan en och två procent.

Volvo har meddelat att bolaget inför en ny organisation för lastbilarna, baserad på varumärken där varje enhet får eget resultatansvar. Aktien stiger med 0,6 procent.

Fingerprint stiger med 3,1 procent, mest av de stora bolagen.

Följ börsens utveckling med DN Börsen i dag.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.