Ekonomi

Stor hotellsatsning vid Brunkebergstorg

Den rekordstora hotellsatsningen fortsätter vid Brunkebergstorg. Det står nu klart att det nya hotellkonceptet Hobo ska flytta in.

– Vi ska bli en central punkt i området för kreativitet och medskapande, säger Mattias Stengl, vd för Hobo.

Hobo är tänkt att kunna erbjuda 200 rum och en svit i centrala Stockholm. Hotellet på Norrmalm drivs av Petter Stordalens hotellgrupp Nordic Hotels & Resorts.

Hotellkoncernen har tidigare fått i uppdrag av AMF, som själva gör en satsning vid Brunkebergstorg, att ta fram två hotell i området. Sen tidigare har ”livsstilshotellet” At Six utannonserats som det ena hotellet, och nu blir Hobo det andra. Byggandet av de båda hotellen ska vara i full gång, och förväntas stå klart mars 2017. Hela hotellsatsningen har beskrivits som den största i Stockholms historia av både AMF och hotellets vd Mattias Stengl.

– Hobo blir en del i hela förvandlingen. Brunkebergstorg ska verkligen komma till liv igen, säger Mattias Stengl.

Hotelletkonceptet ska enligt Mattias Stengl kännetecknas av ett nära samarbete med flera externa aktörer. Detta i form av bland annat exklusiva samarbeten med tyska designstudion Studio Aisslinger och svenska elektronikföretaget Teenage Engineering.

– Vi har vänt på tänket för hur man bygger hotell. Både välkända och nya kreatörer är med och skapar hotellet, säger han.

Mattias Stengl, återvänder till Sverige efter en tid i Norge. Där blev han landets yngsta hotelldirektör vid 23 års ålder.

– Det känns jättekul att vara tillbaka till Sverige. Speciellt nu när jag har fått ett drömuppdrag som detta, säger han.