Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

Ekonomi

Uppåt på ledande Asienbörser

De ledande Asienbörserna steg överlag i måndagens handel, med draghjälp från stigande oljepriser. Tokyobörsens Nikkei 225-index stängde på ett lyft på 0,9 procent, medan det bredare Topix-index gick upp med 0,6 procent.

Seoulbörsens Kospi-index var liksom Taiwanbörsens Weighted-index på oförändrad nivå, medan Shanghaibörsens kompositindex låg på ett lyft på drygt 2 procent i den avslutande handeln. Samtidigt hade Hang Seng-index på Hongkongbörsen gått upp med 0,7 procent.

På valutamarknaden föll det brittiska pundet mot både dollarn och yenen i en ny våg av oro bland investerare för att Storbritannien kan lämna EU. Många ser en ökad risk för vad som kallas Brexit, ett brittiskt EU-utträde, sedan Londons karismatiske borgmästare Boris Johnson anslutit sig till kampanjen för ett utträde.

Senare i veckan väntas japanska inflationssiffror och amerikansk BNP-statistik, följt av ett möte mellan finansministrar och centralbankschef från de så kallade G20-länderna i Shanghai, Kina, i helgen

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.