De ska få fart på ”Så ska det låta”

Publicerad 2011-03-07 21:11

Angelica Alm, Marika Willstedt och Peter Settman.

Foto: Mårten Levin / Leica Camera AG Angelica Alm, Marika Willstedt och Peter Settman.

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Nästa fredag startar den 16:e säsongen av ”Så ska det låta” i Sveriges Television. Den här gången med två nya lagledare, pianisterna Marika Willstedt och Angelica Alm vid var sin flygel.

Nästa fredag startar den 16:e säsongen av ”Så ska det låta” i Sveriges Television. Den här gången med två nya lagledare, pianisterna Marika Willstedt och Angelica Alm vid var sin flygel.

– Jag tycker att vi har gjort ett helt nytt program. Det blev mycket större förändring än jag trodde att ta in två nya pianister, säger programledaren Peter Settman, som gör sin sjätte säsong av ”Så ska det låta”.

– Angelica och Marika är inte bara fantastiska musiker utan även otroliga lagledare. De har verkligen lyft sina lag när det börjat gå dåligt och det är viktigare än man tror för hela programmet. Dessutom är de mer slängda i käften, är uppe på dansgolvet och tar större plats. Det är väldigt kul.

Båda lagledarna är uppvuxna i musikerfamiljer och har erfarenhet av olika genrer. Marika Willstedt spelar flera instrument, har jobbat med artister som Darin, Niklas Strömstedt och Wille Crafoord och har tidigare varit kapellmästare i ”Grynets megashow”. Dessutom spelar hon med i syntpopiga bandet O’spada och norska bandet Cocktail Slippers.

– Det har varit fantastiskt kul att spela in ”Så ska det låta”. Det har varit väldigt bra kemi mellan oss och jag tror att publiken kommer att märka det, säger hon.
Angelica Alm har arbetat som sång- och pianoartist i tio år, men det här är hennes första stora tv-produktion.

– Det var lite nervöst innan, men det släppte redan första inspelningsdagen när jag förstod att det här skulle bli väldigt bra. Det har nästan inte känts som ett jobb, för att det har varit så lustfyllt, säger hon.

Hur har ni förberett er?
– Jag har förberett mig för det här sedan jag började jobba som musiker. För att inte fastna i en genre brukar jag alltid be publiken önska låtar och det har gett mig en bred repertoar. säger Angelica Alm.

– Jag lyssnade in mig på artisternas senaste plattor. I övrigt kan man inte förbereda sig så mycket, hela programmet hänger ju på att det ska vara spontant, säger Marika Willstedt. Det är väldigt utmanande att vad som helst kan hända, och det är det som gör det så roligt. Jag är ganska orädd och prestigelös som person. Det gör inget om jag spelar fel på några ackord, eller om det är en svår låt som jag inte kan, man får bjuda på det. Publiken vet att vi inte har förberett låtarna. Det är lika mycket en överraskning för oss och jag tror att det är därför så många älskar det här programmet.

En annan nyhet den här säsongen är tvekamperna. I ett avsnitt står kampen mellan två kompispar, i ett annat mellan två släkter när Lill-Babs och Malin Berghagen möter Ann-Louise Hansson och hennes dotter Josefin Glenmark.

I första avsnittet ställs pop mot disco, när Stylemedlemmarna Tommy Ekman och Christer Sandelin tävlar mot Alacazars Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund.

Det här är sjunde gången Andreas Lundstedt är med i programmet.

– Det här var roligaste gången hittills eftersom vi fick vara med hela bandet, säger han. Det var jättekul att möta Style, jäklar vad de kör. Vi gillar ju den här typen av program och har vinnarskalle alla tre.

– Men det är även kul att få visa att vi inte bara är popsnören, vi kan sjunga annat också.

Tipsa via e-post

0 . Per sida:

(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Mer från förstasidan

Magnitud 7,8. En kraftig jordbävning har inträffat vid Papua Nya Guinea.

googlemonster144
Foto:Google Earth

Världens sannolikt mest kända monster lever och har hälsan, åtminstone myten om det. Satellitbilder.

appar_500
Foto:Alamy

Samlar information. Läser dina sms, hemsidor och vet hur du rör dig. 31  4 tweets  27 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

Matchen pågår. Tyresö ställs mot Birmingham i semifinalen i Champions League.

tyresa-244
Foto:Action Images

Semifinalen tv-sänds inte. Förvånande, tycker Linda Sembrant. 17  3 tweets  14 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Annons: