Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt

Anna Anka tacksam över all publicitet

Bokmärk artikel
  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Hollywoodhustrun och kvinnan alla talar om, Anna Anka är i stan sedan i onsdags kväll och punktmarkeras av kvällstidningarna.

Hollywoodhustrun och kvinnan alla talar om, Anna Anka är i stan sedan i onsdags kväll och punktmarkeras av kvällstidningarna.

På Berns i Stockholm ger hon intervjuer på löpande band – journalisterna får en kvart var – och när fjorton minuter har gått kommer TV3:s pressavdelning och pekar på klockan. I en telefonlur säger Anna Anka att hon älskar Liseberg och alla karuseller och att Göteborg är en härlig stad med spårvagnar och allting. I nästa lur säger hon till Sydsvenskan att hon har massor av kompisar i Malmö och brukar rida i Skåne. Hon pekar på en meny samtidigt som hon svarar på en fråga att hon som hustru måste representera tillsammans med sin make:

- Det är typiskt USA, titta på presidenten eller alla höga personer, de har frun vid sin sida, de är aldrig ensamma. Jag älskar mitt liv som det är i dag, jag har gjort ett commitment: stand by your man heter det i USA och det gör jag hundra procent, hela hela tiden.

Annons:

Hon lämnar ifrån sig luren till TV3-killen och tar emot DN och säger leende, alltid leende:

- Oj, vad man tjattrar!

Hur känns det?

- Det känns helt underbart, jag är väldigt tacksam över all publicitet och uppmärksamhet. Väntade vi oss detta? Nej, vi är alla lika chockade. Vi hade jättekul när vi spelade in tv-showen, och vi tänkte att något kanske det skulle bli men inte så här. Jag tänkte att de sänder väl fyra avsnitt och sedan skulle det försvinna.

Varför tror du att du har provocerat så?

- Jag tror att jag har tryckt på många känsliga knappar. Men många av dem som tyckte ”guud vad fel hon har!” har nog ändrat sig nu när de har lärt känna mig, och jag har fått möjlighet att gå djupare in i frågorna. Av de 200 timmar som spelades in visas fyra, klippta timmar. Det är tv så de vill ha drama och negativism. Man får en bild av mig där och vi har inte haft någon kontroll över klippningen.

Annons:

Är du nöjd med hur du framställs?

- Det är ju tv och underhållning. Jag är besviken över det Youtube-klipp där någon har översatt ”bonnlurkar”, som jag sa, med ”fucking white trash”. Det är inte alls samma sak, bonnlurk är skånsk, lite rolig slang. Vi får tusentals VIP-förfrågningar till Paul, då kan man åtminstone klä upp sig lite…Jag klagar inte på hans fans, jag älskar alla hans fans, men det finns på något sätt ingen klädstil längre. På sjuttiotalet fanns en stil, på åttiotalet en, och på nittiotalet – men nu, folk har jeansen nere vid knävecken. Det är inte stil, de verkar rebella mot något.

Tror du att svenskar är mer lättprovocerade än andra?

- Absolut. I USA är folk uppåt och glada, men här är de så sura i kassan på Ica att man undrar vad man har gjort. Ett litet smajl skadar inte.

Men tror du att vi provoceras även av det du sagt om kvinnor som är hemma?

- Ja. Svenskar lever i jantelagen, i en låda där man inte lyfter upp någon, ingen får vara duktigare eller visa sin talang. Men det funkar inte så i världen!

Blir det någon fortsättning på TV3-serien?

- Jag har bombarderats av förslag och bud. Nu vill jag bara hem och i lugn och ro gå igenom alla bud med Paul och bestämma vad som är nästa steg. Han och familjen är första prioritet. Men jag har alltid varit en driftig person. Alla tror att jag inte gör något, men jag är en karriärkvinna som har skrivit en bok, tränat alla stjärnor i Hollywood och gjort en tv-show. Dessutom har vi tio, femton anställda som det är ett jobb i sig att hålla reda på. Samtidigt är jag fru och mamma och partner. Om folk hade sett det hade de nog sagt ”puh, hur fan orkar hon?!”

Hon lutar sig bakåt i stolen och slår ut med armarna som om hon pustade ut.

Men serien handlar ju om hemmafruar..?

- Ja, de andra två kanske, men jag är en karriärkvinna på mitt vis och har alltid tjänat mina egna pengar. Alla pengar är våra pengar, vi sitter inte och delar på el- och vattenräkningarna. Den här showen var heller inte gratis.

Ja, den måste ha varit en bra affär för dig?

- Javisst.

Hur ser du på att fortsätta?

- Jag är en guldgruva för TV3 så jag vill ha tre, fyra gånger så mycket då. Vi får förhandla.

Från det ena till det andra: du är adopterad?

- Ja, men jag har aldrig sett några adoptionspapper eller någon födelseattest och jag har ingen aning om vilka mina föräldrar var eller varifrån de kom. Jag vet att jag har två systrar och en bror, men jag vet inte var de finns. Det har förekommit uppgifter om att jag kommer från Polen men jag vet inte varifrån det kommer. Jag är ljus men har mycket pigment, jag tror inte att jag kommer från Polen, där är många så ljusa. Paul brukar säga att han tror att jag kommer från Kina eftersom jag har så sneda ögon. (skratt)

Vet du när du är född?

- 1971, men jag kan ju inte veta det säkert heller.

Vad har du för kontakt med dina adoptivföräldrar?

- Min adoptivpappa dog i somras. Jag bröt med dem när jag var sexton.

Du måste ha funderat väldigt mycket på detta?

- Nej, faktiskt inte. Jag lärde mig i tidig ålder att man måste handla själv. Jag upptäckte att mina adoptivföräldrar inte var några role models. När jag var femton och skulle välja till gymnasiet var jag intresserad av kemi och biologi och söka en skola vid Lunds universitet, men det första de sa var ”nej, det får du inte”. Hur kan föräldrar säga så till ett barn som är intresserat och passionerat?! Så jag flyttade när jag var sexton.

Vad hände då?

- Jag fick fosterföräldrar som tog hand om mig finansiellt tills jag var myndig, och fick en egen lägenhet när jag var sjutton. Jag gick tvåårig ekonomisk, men det var inte alls vad jag ville och bortkastad tid.

Skulle du kunna tänka dig att flytta tillbaka till Sverige?

- Nja. Jo, om jag blev involverad i politiken, annars skulle de behöva ett jetplan för att flyga mig fram och tillbaka. Det är typiskt svenskt det också som hände när han, kristdemokraten sa att han gillade mig, och då gick genast kvinnoförbundet ut och klankade på honom. Jag skulle vilja möta honom i en debatt och säga till honom att han inte stod upp för sin åsikt.

Vilket parti skulle du engagera dig i?

- Jag måste i så fall lära mig alla partier, men om jag gör min hemläxa så kanske

Hur hittade TV3 dig?

- Det undrar jag också. Meter Film har ett dotterbolag i Los Angeles och där hade de hört talas om mig och tipsade om att jag kunde passa i deras program. Först var jag lite skeptisk, vadå reality show, det är ofta så mycket trams och bråk, men sedan tänkte vi äsch, det sänds ändå bara i Sverige så det spelar ingen roll… och så blev det så här! Hade det varit i USA hade jag nog tänkt oh, God… Men där bryr de sig inte om det här. Det är så mycket en kulturkrock. Men jag har tänkt göra ett eget videoclip på Youtube och förklara vad jag sa när jag sa ”bonnlurkar”.

Kommentarer (5)

Den här artikeln går inte längre att kommentera.

0 Per sida:

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

atombomb_is_1000
Foto:TT, AP

 Svart handel med radioaktivt material. Söker västfientliga köpare. 16  5 tweets  11 rekommendationer  0 rekommendationer

 Företaget syns ofta i IS-sammanhang. Lätta lastbilar och terrängbilar på bilder från Irak och Syrien. 11  4 tweets  7 rekommendationer  0 rekommendationer

toyota_288
Foto:AOP
Trafik-288
Foto:TT

 En miljon nya kombinationer tillgängliga. Besked från Transportstyrelsen. 4  2 tweets  2 rekommendationer  0 rekommendationer

 JUST NU: Stoppar modell efter avgasfusket, rapporterar Aftonbladet.

Annons:

 Flera utländska medier har rapporterat. Vi som bor här vet att det som uppges inte är sant. 1702  66 tweets  1626 rekommendationer  10 rekommendationer

svensk-flagga
Foto:TT
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: