Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film & TV

Paret Clooney föräldrar till tvillingar

Amal och George Clooney i en typisk venetiansk taxibåt i samband med bröllopet i Venedig 2014. Nu har äktenskapet krönts av barn komna till världen, tvillingarna Ella och Alexander.
Amal och George Clooney i en typisk venetiansk taxibåt i samband med bröllopet i Venedig 2014. Nu har äktenskapet krönts av barn komna till världen, tvillingarna Ella och Alexander. Foto: Luigi Costantini / AP

George och Amal Clooney har blivit föräldrar till tvillingar, vars namn redan är fastställda: Ella och Alexander, rapporterar amerikanska medier. Alla inblandade uppges må utmärkt – med ett litet frågetecken för pappan – efter tisdagens nedkomst.

Paret Clooney, skådespelaren George och advokaten Amal, fick i början av året finna sig i spekulationer om att barn var på väg, då observationer som tydde på graviditet gjordes av närvarande vid World Economic Forum i schweiziska Davos, dit paret hade sökt sig för ett Netflix-evenemang, rapporterar tidningen USA Today.

”Amal och George välkomnade denna morgon Ella och Alexander Clooney in i deras liv. Ella, Alexander och Amal är alla vid god hälsa, lyckliga och mår bra. George är nedsövd och kommer att hämta sig inom några dagar”, heter det i ett lätt kryptiskt uttalande på tisdagen från det celebra parets talesperson Stan Rosenfield.

Den amerikanske skådespelaren, 56, och brittisk-libanesiska advokaten, 39, ingick äktenskap i september 2014, brett uppvisat för världen med ett storslaget bröllop i Venedig, dit inte minst filmanknutna kändisar från olika hörn av världen var inbjudna.

Hustrun, med tidigare efternamn Alamuddin, har internationell lag och mänskliga rättigheter som specialiteter i sin advokatgärning. Bland klienterna märks personer som Wikileaksgrundaren Julian Assange, tidigare ukrainska premiärministern Julia Tymosjenko och kanadensiske journalisten och författaren Mohamed Fahmy (född i Egypten).