Filmrecensioner

”Girighetens pris”

Vinnare och förlorare i den italienska ­krisens spår. 2015-04-24 11:54:22

”Mästerskapet”

Ungt mattesnille brottas med ­sociala hinder. 2015-04-24 11:53:40

Annons:

”Avengers. Age of Ultron”

Maffig massförstörelse. Kaotisk kamp mot diabolisk robot. 2015-04-24 11:52:55

Annons:

”Factory girl”

Egyptisk ­romantik i fabrik. 2015-04-24 11:18:43

”Kurt Cobain. Montage of heck”

Explosiv resa i en plågad mans hjärna. 2015-04-24 10:41:26

Annons:

”Run all night”

Liam Neeson i trist variant av ”Taken”. 2015-04-17 09:43:24

”Miraklet i Viskan”

Familjekris. Rolf Lassgård briljerar i roligt landsbygdsdrama. 2015-04-17 09:42:08

”The duff”

Revansch för nörden i slittålig genre. 2015-04-17 09:41:13

”Rendez-vous”

Förvirrat när kärleksparet saknar kemi. 2015-04-17 09:33:05 2  1 tweets  0 rekommendationer  1 rekommendationer

”Red army”

Storslaget om legendarisk superfemma. 2015-04-17 09:24:31 104  2 tweets  101 rekommendationer  1 rekommendationer

Annons:

”Testament of youth”

Kärlek vid fronten. Elegant men utan känsla om kvinnans frigörelse. 2015-04-17 09:08:26

”The gunman”

Fårad Sean Penn i rörig intrig. 2015-04-10 13:32:10

Annons:

”Annie”

Stel och styltig nyinspelning av ”Annie”. 2015-04-10 09:11:51

”A most violent year”

Gudfaderkomplex. Klyschigt maffiadrama kommer ­aldrig till skott. 2015-04-10 08:59:44

”Black sea”

Spännande och klaustrofobisk jakt på guld från havets botten. 2015-04-10 08:51:35 1  1 tweets  0 rekommendationer  0 rekommendationer

Veckans filmrecensioner

Du hittar en brännande ukrainsk film om samtiden, bland veckans filmrecensioner.  2015-04-02 10:09:10 27  3 tweets  24 rekommendationer  0 rekommendationer

”Into the woods” — för otäck för barn

Påkostad saga. Men den är alldeles för otäck för barn.  2015-04-02 09:13:50

”Fast & furious 7”

Bilar bland stjärtar och muskler.  2015-04-02 09:03:08 11  0 tweets  11 rekommendationer  0 rekommendationer

”Asterix : Gudarnas hemvist”

Fiffig och rolig film för alla Asterixälskare.  2015-04-02 08:49:58

”Sagan om prinsessan Kaguya” — triumf för tecknandet

Snygg anime om miniflicka från rymden.  2015-04-02 08:32:16 14  1 tweets  13 rekommendationer  0 rekommendationer

Bioaktuella filmen ”Home”

Fredrik Strage recenserar den nya familjefilmen ”Home”. 2015-04-01 14:39:24

”It follows”

Smittande ­paranoia. Sex, ångest och ­förföljda ­tonåringar. 2015-03-27 10:17:49 2  2 tweets  0 rekommendationer  0 rekommendationer

”The voices”

Vilda svängar mellan humor och våld. 2015-03-27 09:52:51

”Camp X-ray”

Moraliskt kammarspel i Guantanamo. 2015-03-27 09:37:40

”Svenskjävel”

Maktspel. Välfunnet triangeldrama om kön, klass och ålder. 2015-03-27 08:21:31 92  6 tweets  86 rekommendationer  0 rekommendationer

”En ny flickvän”

Småbarnspappa blir transperson. Ombytta roller i burgen miljö. 2015-03-20 09:15:00 1  1 tweets  0 rekommendationer  0 rekommendationer

”Insurgent”

Matriarkal värld. Hjältinna med empati som kryptonit. 2015-03-20 09:02:49

”Still Alice”

Livet som rämnar av glömska. 2015-03-20 08:56:00 5  3 tweets  2 rekommendationer  0 rekommendationer

”Inherent vice”

Paranoid privatdeckare. Kaos, sinnlighet och humor i sjuttiotalsmiljö. 2015-03-20 06:00:00 3  2 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

”Berättelsen om Askungen”

Sockerbomb med förlegade kvinnoideal. 2015-03-13 11:59:53 1  1 tweets  0 rekommendationer  0 rekommendationer

”Konsten att döda en politiker”

Spännande belysning på dramatiskt val i Guatemala. 2015-03-13 10:28:30 24  1 tweets  23 rekommendationer  0 rekommendationer

Visa fler

Visar 40 av 500

Annons:

Stoppa spöstraffet

 Raif Badawi. DN:s Björn Wiman och Pen:s Ola Larsmo kräver att staffet för bloggaren omprövas.

DN:s kulturpodcast

 Varje torsdag. ”Mellan Scylla och Charybdis” med Stina Oscarson och Lars Anders Johansson.
Annons:

Podd: Fahl i samtal

 DN:s Hanna Fahl. Intervjuer inför publik på Teater Brunnsgatan Fyra.

Bästa deckarna

 Från 100 till 1. DN:s Lotta Olsson listar 100 favoriter.
Annons:

Släpper väder?

 Fråga bibliotekarien. DN:s Jenny Lindh svarar på dina frågor om litteratur.
Annons:
Annons: