Filmrecensioner

”The wedding ringer”

Killkompisar är meningen med livet. 2015-02-27 09:53:20

Annons:
Annons:

”Seventh son”

Vikander ­skiner i trist kostymfilm. 2015-02-27 09:43:16

”Dear white people”

Filmpolitik. Svarta studenter mot vita i ­humoristisk kamp. 2015-02-27 09:42:09

”Calvary”

Döden i biktbåset. Godhjärtad präst i kamp mot ondskan. 2015-02-27 09:41:10

”Tusk”

Platt fall för skräckis med potential. 2015-02-20 10:51:42

Annons:

”The drop”

Noomi Rapace i fingerfärdig gangsterfilm på rätt sida om klichéerna. 2015-02-20 10:25:29 4  1 tweets  3 rekommendationer  0 rekommendationer

”Timbuktu”

Drömskt skön och stenhårt politisk. 2015-02-20 09:46:44 126  2 tweets  124 rekommendationer  0 rekommendationer

”Jordskott”

Trolsk laddning. ­Urskogsmystik nästa steg för ”nordic noir”. 2015-02-16 08:47:43 1419  11 tweets  1406 rekommendationer  2 rekommendationer

Annons:

”The riot club”

Grymt maktspel bland elitstudenter. 2015-02-13 10:23:35

”Woman in black 2 – Angel of death”

Nya spökerier hos svart dam. 2015-02-13 10:13:09

”Ceremonin”

Sinnligt och sensuellt om en sann rebell. 2015-02-13 10:06:59 31  2 tweets  29 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

”Fåret Shaun. Filmen”

En charmig fårskock. ”Fåret Shaun” är årets ­hittills roligaste film. 2015-02-13 10:05:00 334  2 tweets  326 rekommendationer  6 rekommendationer

”Moln över Sils Maria””

Vänskap och maktspel på toppen. 2015-02-06 12:27:00

”Project almanac”

Debilt och flamsigt om tidresa. 2015-02-06 12:19:10

”Cirkus Imago – en chans på miljonen”

Cirkus som kan konsten att balansera. 2015-02-06 11:57:01

”Jupiter ascending”

Rymdkalkon överfylld av déja vu. 2015-02-06 11:21:31 50  0 tweets  50 rekommendationer  0 rekommendationer

”Storm över Anderna”

Personligt om jakten på sanning i Peru. 2015-02-06 10:27:14 81  0 tweets  81 rekommendationer  0 rekommendationer

”Whiplash”

Slav under rytmen. Perfekt ­orkestrerat om sadistiskt ledarskap. 2015-02-06 09:14:53 28  1 tweets  27 rekommendationer  0 rekommendationer

”Maps to the stars”

Hollywoods baksida. Osammanhängande och övercyniskt. 2015-01-30 11:44:26 1  0 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

”Big hero 6”

Ett underbart växelspel människa/maskin. 2015-01-30 11:38:34 79  0 tweets  79 rekommendationer  0 rekommendationer

”Kingsman. The secret service”

Anarkistisk agenthumor i ursinnigt tempo. 2015-01-30 11:21:14 13  0 tweets  13 rekommendationer  0 rekommendationer

”Black coal, thin ice”

Egensinnigt morddrama i snöigt Kina. 2015-01-30 11:20:19

Marocko, hackers och krypskyttar

Snabbväg till veckans samtliga filmrecensioner i Dagens Nyheter vecka 4. 2015-01-23 12:19:49

”Ett hus i Marocko”

Tre systrar och en begravning i Marocko. 2015-01-23 11:36:38

”American sniper”

Döden i kikarsiktet. Krigspropaganda om prickskytt med ångest. 2015-01-23 11:31:42 7  2 tweets  5 rekommendationer  0 rekommendationer

”Blackhat

Hjältehacker. Parodiskt om cyberterrorism. 2015-01-23 11:30:12

Visa fler

Visar 40 av 500

Stoppa spöstraffet

 Raif Badawi. DN:s Björn Wiman och Pen:s Ola Larsmo kräver att staffet för bloggaren omprövas.
Annons:

Bästa deckarna

 Från 100 till 1. DN:s Lotta Olsson listar100 favoriter.

Vem äter min bok?

 Fråga bibliotekarien. DN:s Jenny Lindh svarar på dina frågor om litteratur.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: