Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Konst & Form

Lindberg De Geer avsäger sig ansvar för utställning

Marianne Lindberg De Geer har sagt upp sig från sin tjänst som konst- och designchef på Kulturhuset Stadsteatern.
Marianne Lindberg De Geer har sagt upp sig från sin tjänst som konst- och designchef på Kulturhuset Stadsteatern. Foto: Robin Haldert / TT

Marianne Lindberg De Geer avsäger sig allt ansvar för Makode Linde-utställningen på Kulturhuset. ”Jag tillåts inte längre ha någon som helst insyn” skriver hon.

Under måndagen sade Marianne Lindberg De Geer upp sig från sin tjänst som konst- och designchef på Kulturhuset Stadsteatern. En av anledningarna hon uppgav för uppsägningen var kontroversen kring namnet på Makode Linde-utställningen på Kulturhuset.

Marianne Lindberg De Geer menade i sin uppsägning att hon skulle ta fortsatt ansvar för Makode Linde-utställningen, som hon menar att hon själv tagit initiativet till.

Nu avsäger hon sig dock allt ansvar för utställningen ”Makode Linde” som öppnar den 30 januari. I ett öppet brev skriver hon:

”Eftersom jag, som curator, inte längre tillåts ha någon som helst insyn, vare sig i själva utställningen, i katalogens slutförande eller av planeringen av de två seminarierna, projekt som jag anser vara exceptionellt viktiga delar av presentationen av konstnären och aktivisten Makode Lindes arbete i Stadsteatern Kulturhuset, vill jag varken medverka med text i något sammanhang, (katalog eller annan presentation) eller stå som curator för utställningen”.