Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Landmärken världen över lyser för Orlando

Paris stadshus draperades i Pride-flaggor för att hedra offren i Orlando.
Paris stadshus draperades i Pride-flaggor för att hedra offren i Orlando. Foto: imago/PanoramiC

Över världen lyser kända landmärken och byggnader upp i regnbågens färger för att hedra offren vid helgens masskjutning mot gayklubben Pulse i Orlando.

Efter söndagens terrordåd mot gayklubben Pulse i Orlando hedrades under natten offren genom att kända byggnader och landmärken över hela världen lyste upp i regnbågens färger.

I Paris kommer bland annat stadshuset och Eiffeltornet att lysa upp i regnbågens färger för att hedra offren för dådet. Paris borgmästare Anne Hidalgo skriver på Twitter: ”Paris står med Orlando ikväll. Eiffeltornet kommer lysa i HBTQ-färger för att hedra offren.”

”New Yorks hyllning till Orlando-offren igår kväll. #Hänförande” skriver en twitteranvändare under en bild på New Yorks Empire State Building i regnbågsfärger.

Även World Trade Center i New York hyllade offren.

”Efter den dödliga massakern på en gayklubb i Orlando har guvernör Cuomo beordrat att lamporna på en av World Trade Centers spiror att lysa i regnbågsfärger ikväll i solidaritet med HBTQ-befolkningen.”

Australien var en av de första länderna att hedra offren, på grund av sin tidszon. I flera städer lyste kända byggnader upp för offren, bland annat stadshuset i Sydney.

”Inatt har vi lyst upp Sydney stadshus i rosa” skriver Sydneys borgmästare Clover Moore på Facebook.

I Tel Aviv, där man nyligen avslutade sin Pride-parad, lystes stadshuset upp i regnbågsfärgerna.

”I solidaritet med Orlando lyser Tel Avivs stadshus upp med USA-flaggan och HBTQ-samfundets flagga” skriver Tel Avivs borgmästare på Twitter.

Läs också: Stjärnorna i sorg efter Orlando-dådet