Melodifestivalen

Mellanmjölksvecka med skräll i Melodifestivalens andra deltävling

02:06. David Lindgren och debutanten Wiktoria gick vidare till final när Melodifestivalens andra deltävling avgjordes i Malmö.

Skandalstarten på Melodifestivalen med petning av både programledare och tävlingsbidrag i Göteborg följdes av en desto lugnare mellanmjölksvecka i Malmö med en relativt jämn kamp i ojämnhet. Andra deltävlingens största spänningsmoment handlade istället mest om huruvida alla specialeffekter skulle fungera som tänkt eller inte.

David Lindgrens laserstrålar lydde inte helt, men det 80-talsbultande bidraget räckte ändå för att slussa vidare musikalstjärnan direkt till finalen. Favorittippade Isa fick liksom Molly Pettersson Hammar nöja sig med Andra chansen. Istället blev det nykomlingen Wiktoria som skrällde sig till finalen med sitt högteknologiskt inramade countrypopnummer i en sändning som bräckte förra veckans röstningsrekord.

Om Charlotte Perrellis roll gick att klassa som gästartist eller smygprogramledare var ett gränsfall. Men det fyndigt omskrivna manuset drev friskt med förra veckans tabbar och flöt på mellan humorkampanjen ”Rädda schlagerdivorna” och Göteborgsskämt om diskade glas.