Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Melodifestivalen

Stockholm arrangerar Eurovision Song Contest 2016

Måns Zelmerlöw vann Eurovision Song Contest 2015. Nu arrangeras tävlingen i Globen i Stockholm.
Måns Zelmerlöw vann Eurovision Song Contest 2015. Nu arrangeras tävlingen i Globen i Stockholm. Other: Foto: TT

Nu är det klart att Eurovision 2016 kommer arrangeras i Globen i Stockholm, det skriver SVT Nyheter.

– Jag ser fram emot att välkomna hela Europa till Stockholm och ett av världens största tv-evenemang. Eurovision Song Contest är både en musikfest och en folkfest och i Stockholm ska vi bjuda på båda två, säger Hanna Stjärne SVT:s vd till SVT Nyheter.

Efter att Måns Zelmerlöw vann Eurovision Song Contest 2015 i Wien har det spekulerats vilt var tävlingen ska arrangeras. Det är nu klart att både semifinalerna och finalen kommer att vara i Globen. Däremot kommer flera arenor i Globenområdet användas under tävlingsveckan. 

–  Lösningen med flera arenor gör att vi kan producera Eurovision Song Contest i Globen, ha presscenter på Hovet och delegationsområdet i Annexet. Kronan på verket är möjligheten att göra Eurovision Song Contest ännu mäktigare under finalkvällen genom att införliva Tele2 Arena i evenemanget, säger Martin Österdahl, exekutiv producent för Eurovision Song Contest 2016 i ett pressmeddelande.

Ännu har det inte offentliggjorts hur Tele2-arenan kommer att användas. 

– Exakt hur vi kommer att införliva Tele2 i evenemanget kommer vi att återkomma till. Men den huvudsakliga produktionen kommer ske i Globen, säger Österdahl till TT.