Michael Jacksons död

Fans och stjärnor sörjer Michael Jackson

Bild 1 av 7
Foto: Foto: Mario Anzuoni / Reuters
Foto: Foto: Mario Anzuoni / Reuters
Foto: Foto: Gerard Burkhart / AFP
Foto: Foto: Tasos Katopodis/Getty Images
Foto: Foto: Philip Scott Andrews / AP
Foto: Foto: EPA
Foto: Foto: Bill Pugliano/Getty Images/AFP
  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Fans och berömda personer runt hela jordklotet uttryckte sorg och chock sedan popikonen Michael Jacksons död blev känd.

Fans och berömda personer runt hela jordklotet uttryckte sorg och chock sedan popikonen Michael Jacksons död blev känd.

– Jag är helt förkrossad av den här nyheten, sade producenten och musikern Quincy Jones till mediebolaget NBC, sedan rättsläkaren i Los Angeles bekräftat att Jackson avlidit i vad som rapporterades vara ett hjärtstillestånd.

– Jag saknar ord. Gudomligheter förde våra själar samman och tillät oss att göra det vi gjorde på 80-talet, sade Jones.

Annons:

– Ännu i denna dag spelas den här musiken i varje hörn av världen och orsaken är att han hade alltsammans - talang, elegans och professionalism. Jag har förlorat min lillebror i dag och en del av min själ har gått bort med honom.

Samtidigt som sörjande fans började att samlas utanför sjukhuset dit Michael Jackson fördes för behandling, kämpade de största namnen i nöjesvärlden att försöka ta in nyheten om hans död.

Förra hustrun Lisa Marie Presley uttryckte sin sorg i ett uttalande:

"Jag är oerhört ledsen och förvirrad... Jag är så ledsen för hans barns skull, jag vet att de betydde allt för honom, och för hans familj. Detta är en sådan enorm förlust på så många nivåer, jag finner inte ord."

Talesmän för Elizabeth Taylor sade att veteranfilmstjärnan är "alltför förtvivlad över att hennes kära vän Michael Jackson gått bort för att kunna uttala sig just nu".

Samtida megastjärnan Madonna sade via skvallertidningen People:

– Jag bara gråter över den sorgliga nyheten. Jag har alltid beundrat Michael Jackson. Världen har förlorat en av de stora, men hans musik kommer att leva för evigt. Jag känner med hans tre barn och andra familjemedlemmar. Gud välsigne dem.

I ett uttalande från Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger beklagades förlusten av en av de mest inflytelserika ikonerna inom musikindustrin.

"Våra tankar går till Jacksons familj, Michaels barn och till hans fans över hela världen", skriver Schwarzenegger.

Han tillade att det fanns "allvarliga frågor" kring Jacksons personliga liv, men guvernören och hans hustru Maria Shriver ville ändå slå följe med "alla Kalifornienbor" och uttrycka sin "chock och sorg" över hans död.

Michael Jackson var best man när magikern Uri Geller förnyade sina äktenskapslöften 2001.

– Jag försöker fortfarande att bita mig fast vid hoppet om att det inte är sant. Det är alltför overkligt för mig att ta in att Michael inte längre finns bland oss, sade Geller.

För mediebolaget BBC förklarade magikern att han var "helt chockad" eftersom Michael Jackson varit i bra form inför comebacken på scenen i London i juli.

– Michael var i god form eftersom han övade, han tränade, han repeterade inför sina uppträdanden, sade Geller.

Den amerikanske skådespelaren Jamie Foxx var mitt i en tv-intervju när nyheten kom och han sade att han hoppas att Michael Jackson blir hågkommen som en "briljant musiker" och inte för den cirkus som hans liv förvandlades till.

Vännen och cykelstjärnan Lance Armstrong använde sig av mikrobloggen Twitter för att uttrycka sin sorg. Även tusentals fans, bland dem brittiske utrikesministern David Miliband, twittrade om sina tankar.

"Aldrig har någon svävat så högt och ändå dykt så djupt. Vila i frid Michael", skrev utrikesministern.

Många stjärnor runt om i världen hyllade Michael Jacksons inflytande inom musiken och dansen. Hans album "Thriller" är det bäst säljande i alla tider och den stilbildande "moonwalken" har kopierats av tusentals dansare runt om i världen.

Brittiske tidigare barnskådespelaren Mark Lester, gudfar till Jacksons barn och jämnårig med stjärnan, sade att han var chockad och hyllade Jacksons egenskaper som pappa.

– De är fantastiska barn och vad de än behöver så finns jag för dem, sade Lester.

Kommentarer

0 Per sida:

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

israel
Foto:Maruf Khatib/Reuters

 Två israeliska soldater dödade. Eldgivning med Hizbollah i Libanon. 3  0 tweets  3 rekommendationer  0 rekommendationer

 Åklagaren ”chockad”. Åtalad skickade ut tusentals hotfulla fakturor. 57  23 tweets  32 rekommendationer  2 rekommendationer

spotify
Foto:Scanpix

Integreringen av de båda tjänsterna, kallad Playstation Music, ska erbjudas på 41 marknader världen runt.  Läs mer. 2  2 tweets  0 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Paula Bieler
Foto:Tommy Pedersen/TT SD:s integrationspolitiska talesperson Paula Bieler.

 Krav på invandrare. SD vill även ha ett samhällskunskapstest. 66  5 tweets  61 rekommendationer  0 rekommendationer

 ”Mörkbrun hundvisselpolitik.” FP: De måste lära sig svenska. 656  140 tweets  516 rekommendationer  0 rekommendationer

 FP-förslag sågades av S och MP: Har inget eget att komma med. 13  5 tweets  8 rekommendationer  0 rekommendationer

 Amanda Björkman, ledare: Integrationsdebatten har äntligen tagit fart. Men när FP nu presenterar sina förslag är det som om tiden har stått stilla. 49  17 tweets  32 rekommendationer  0 rekommendationer

Det blev en tredjeplats för Tommy Myllymäki vid Bocuse d'Or i Lyon på onsdagen.  Läs mer. 1  0 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

mylli
Foto:AP
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: