Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

Svensk musiker stungen av skorpion

Svenska Adée uppträdde på festivalen South by Southwest i Austin, Texas under söndagen – utan sin gitarrist.
Svenska Adée uppträdde på festivalen South by Southwest i Austin, Texas under söndagen – utan sin gitarrist. Foto: Sevgi Camuz

Den svenska gitarristen Ulf ”Bitte” Appelqvist uppträder vanligtvis med soulartisten Adée. Men efter att ha blivit stucken i halsen av en skorpion i Texas tvingades han avbryta turnén i förtid.

Soulartisten Adée är en av flera svenskar som under veckan ha uppträtt på festivalen South by Southwest (SXSW) i Austin tillsammans med sitt band. På söndagskvällen hade de gjort sin sista spelning på festivalen – men fick klara sig utan sin gitarrist Ulf ”Bitte” Appelqvist.

I lördags vaknade han nämligen upp med ett mycket svullet och delvis blåfärgat ansikte – utan att veta varför.

– Det kom in en skorpion i hans säng som bet honom i hakan när han låg och sov. Vi visste inte vad som hade hänt, men på sjukhuset såg de direkt att det var en skorpion, säger Peter Åstedt på Adées skivbolag till TT över telefon.

Enligt Expressen är symptomen välkända för Texasborna som kunde lugna offret med att sticket inte är dödligt. Av läkaren fick Appelqvist rådet att inte jobba vidare, utan åka hem och ta det lugnt. Så på söndagskvällen satte han sig på ett plan till Sverige.

Adées sista show på söndagen kunde genomföras med några mindre ändringar i spelschemat.