Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur & Nöje

Ola Lindholm lämnar Kamratposten

Ola Lindholm väljer nu att lämna sitt arbete som chefredaktör på tidningen Kamratposten efter fem år. Lindholm står åtalad för ringa narkotikabrott.

Beskedet om att Ola Lindholm avgår som chefredaktör meddelades på Bonnier Tidskrifters intranät uppger Resumé.

"Efter fem fantastiska, framgångsrika och roliga år med Kamratposten har jag bestämt mig för att tacka ja till nya spännande projekt i livet. Beslutet är helt mitt eget men det är givetvis med blandade känslor jag lämnar en tidning och ett Bonnier Tidskrifter som jag har enormt mycket att tacka för, säger Ola Lindholm till Bonnier Tidskrifters intranät skriver Resumé.

Det var den 10 april i år som Ola Lindholm blev ombedd att lämna ett urinprov i samband med att han besökt en fotbollsmatch. Provet visar sedan spår av kokain. Lindholm själv förnekar att han använt narkotika vilket han bland annat skriver i en blogg.

Den 6 maj åtalades Lindholm för ringa narkotikabrott. Enligt kammaråklagare Zilla Hirsch hade Ola Lindholm "väldigt höga" värden av bensoylekgonin i kroppen vilket indikerar att han använt kokain. "När analysen ser ut som den gör i det här fallet brukar det bli fällande dom", sa Hirsch då till DN.se.

Ola Lindholm ersätts av Kamratpostens tf chefredaktör Lukas Björkman.