Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Sparkade FBI-chefen Comey skriver bok

Förra FBI-chefen James Comeys bok tar bland annat upp mötet med presidenten där Comey, enligt egen utsago, uppmanades att avsluta en utredning av eventuell rysk inblandning i presidentvalet.
Förra FBI-chefen James Comeys bok tar bland annat upp mötet med presidenten där Comey, enligt egen utsago, uppmanades att avsluta en utredning av eventuell rysk inblandning i presidentvalet. Foto: REX

Förra FBI-chefen James Comey, som sparkades av Donald Trump, arbetar på en bok om sin tid i offentlighetens tjänst. Han skriver bland annat om mötet med presidenten där han, enligt egen utsago, uppmanades att avsluta en utredning.

Comey har de senaste dagarna suttit i möten med ledande redaktörer och förlag i New York, skriver New York Times. Rättigheterna till bokmanuset ska ut på auktion i veckan och samtliga stora förlagshus har uttryckt sitt intresse.

Läs mer: Comey: Jag litade inte på Trump

Hans litterära agent uppger för tidningen är boken centrerad kring de principer som väglett Comey genom några av de största utmaningarna i hans karriär. Han väntas bland annat berätta om den utredning som FBI inledde mot Hillary Clinton nära inpå valdagen – samt de kontroversiella samtalen med Donald Trump om utredningen av eventuell rysk inblandning i presidentvalet. Flera amerikanska medier spekulerar också i att fler detaljer om mötena kan komma att avslöjas.

Läs mer: Trump hävdar att han manipulerade Comey

James B. Comey sparkades i maj av Donald Trump efter fyra år som chef för myndigheten. Comey vittnade veckorna därpå i senaten om att presidenten uppmanat honom att avsluta FBI:s utredning om den tidigare nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn.

Läs mer: De fem utredningarna som skakar Trump