Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Livsstil

Hela julbordet på pizzan

Foto: Kent Norberg/Arvidsjaur kommun

Firmafester och släktsammankomster samlas nu kring landets julbord och försöker äta upp valuta för sin femhundring. Föredrar man en ”quick fix” på julbordsabstinensen finns lösningen i Arvidsjaur.

Mahmoud Ismail på restaurangen Marios har i veckan satt kommunen på kartan med sin specialkomponerade julbordspizza.

– En del kunder tycker att den är god och vissa vågar inte smaka, säger Mahmoud Ismail till tidningen Restaurangvärlden.

Mahmoud Ismail ville göra nåt juligt inför adventstiden och när han väl bytt ut osten och tomatsåsen mot saffranssås började pizzan ta form.

Efter att saffranssåsen har bretts ut på degen läggs sedan potatismos, köttbullar och prinskorv på innan den gräddas. Efter gräddningen tillsätts julskinka, rökt kalkon, rödbetssallad, anjovis, rökt lax och ägg med räkor i majonnäs. Sist, men inte minst, toppas pizzan med en lokal delikatess – renstek.