Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Mat & Dryck

Dopp i grytan på kinesiskt vis

01:46. Den traditionella grytan hotpot äts i hela Kina och speglar mångfalden i landets kultur, skriver DN:s Jens Linder.

Den traditionella grytan hotpot äts i hela Kina och speglar mångfalden i landets kultur, skriver DN:s Jens Linder.

Vilda blandningar testas i den heta grytan. Här är Jens Linders text om Kinas matkulturer och några heta recept på soppor, grytor och såser:

Kinas matkulturer möts i en gryta

Chongqing-hotpot. Receptet på sichuansk hotpot kokt på märgben från nöt, en variant där man har två soppor att doppa kött och grönsaker i, en mild och en stark i en traditionell dubbelgryta.

Ingredienser att doppa i soppan – och dippsåser. Välj saker att doppa i listan här. Allteftersom grönsaker och kött blir färdigt tar var och en det ur grytan som man vill äta och doppar i sin personliga dippsås.

Recept: Jens Linder och Ludvig Sääf
Foto: Alexander Mahmoud