AG:s hamburgare

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 5 port

Burgare:

250 g bringa

250 g short rib

250 g högrev

250 g rostlock

17 g salt

3 g peppar

1 dl oxfett

Till servering:

10 skivor ljust bröd

dijonnaise

hårdrökt bacon, efter smak

Svarta Sara (smakrik dansk ost) i skivor, efter smak

ev tomat, i skivor

silverlök, i skivor

ketchup

Johan Jureskogs burgare är rejält matig och gjord på flera olika sorters kött som man mal själv i olika malningsgrader. Färsen avslutas med smält oxfett. Burgaren kan fås i olika storlekar, med olika mängd bacon och ost. Lägg på så mycket du själv vill ha, men ta ost och bacon av bra kvalitet och med mycket smak. Oxfettet smälter du själv i förväg på låg värme i en stekpanna. Låt svalna till rumstemperatur innan du blandar det i färsen. Dijonnaisen, en majonnäs smaksatt med dijonsenap, kan du göra själv (och det blir så klart godast) men du kan också smaksätta färdig majonnäs.

Johan Jureskogs burgare är rejält matig och gjord på flera olika sorters kött som man mal själv i olika malningsgrader. Färsen avslutas med smält oxfett. Burgaren kan fås i olika storlekar, med olika mängd bacon och ost. Lägg på så mycket du själv vill ha, men ta ost och bacon av bra kvalitet och med mycket smak. Oxfettet smälter du själv i förväg på låg värme i en stekpanna. Låt svalna till rumstemperatur innan du blandar det i färsen. Dijonnaisen, en majonnäs smaksatt med dijonsenap, kan du göra själv (och det blir så klart godast) men du kan också smaksätta färdig majonnäs.

1. Skär ned allt kött i kuber, 5x5 centimeter stora. Håll de olika styckningsdetaljerna separat. Blanda salt och peppar och torrimma köttet med kryddblandningen i 20 minuter.

2. Finmal bringa och short rib. Mellanmal högrev. Grovmal rostlock. Blanda allt försiktigt och mata i oxfett medan du rör om.

Annons:

3. Väg upp bollar à 200 g och forma till hamburgare. Förvara kallt.

4. Vid servering: Grilla burgarna till önskad innertemperatur (Johan rekommenderar 47 grader).

5. Arrangera brödet underst och bred på dijonnaise. Lägg på burgaren, bacon och rejält med ost och därefter lökringar och tomat och/eller ketchup. Avsluta med ytterligare en brödskiva på toppen.

0 . Per sida:

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

cairns
Foto:Catherine Shaw/AFP

 Greps på lördagen. Barnen påträffades döda i bostaden i Australien. 1  1 tweets  0 rekommendationer  0 rekommendationer

 Svar på raketattack. Första gången Israel agerade militärt sedan augusti.

lofven500
Foto:Roger Turesson

 Ny mätning av Novus. Och lägst förtroende har väljarna för... 660  25 tweets  635 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
nutidstestet_500
Foto:Henrik Montgomery/TT

Har du hängt med i veckans nyhetsflöde?  Gör veckans Nutidstest här. 44  4 tweets  40 rekommendationer  0 rekommendationer

Svenskens "engelska" självförtroende är stort.  Läs mer. 63  7 tweets  56 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: