AG:s hamburgare

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 5 port

Burgare:

250 g bringa

250 g short rib

250 g högrev

250 g rostlock

17 g salt

3 g peppar

1 dl oxfett

Till servering:

10 skivor ljust bröd

dijonnaise

hårdrökt bacon, efter smak

Svarta Sara (smakrik dansk ost) i skivor, efter smak

ev tomat, i skivor

silverlök, i skivor

ketchup

Johan Jureskogs burgare är rejält matig och gjord på flera olika sorters kött som man mal själv i olika malningsgrader. Färsen avslutas med smält oxfett. Burgaren kan fås i olika storlekar, med olika mängd bacon och ost. Lägg på så mycket du själv vill ha, men ta ost och bacon av bra kvalitet och med mycket smak. Oxfettet smälter du själv i förväg på låg värme i en stekpanna. Låt svalna till rumstemperatur innan du blandar det i färsen. Dijonnaisen, en majonnäs smaksatt med dijonsenap, kan du göra själv (och det blir så klart godast) men du kan också smaksätta färdig majonnäs.

Johan Jureskogs burgare är rejält matig och gjord på flera olika sorters kött som man mal själv i olika malningsgrader. Färsen avslutas med smält oxfett. Burgaren kan fås i olika storlekar, med olika mängd bacon och ost. Lägg på så mycket du själv vill ha, men ta ost och bacon av bra kvalitet och med mycket smak. Oxfettet smälter du själv i förväg på låg värme i en stekpanna. Låt svalna till rumstemperatur innan du blandar det i färsen. Dijonnaisen, en majonnäs smaksatt med dijonsenap, kan du göra själv (och det blir så klart godast) men du kan också smaksätta färdig majonnäs.

1. Skär ned allt kött i kuber, 5x5 centimeter stora. Håll de olika styckningsdetaljerna separat. Blanda salt och peppar och torrimma köttet med kryddblandningen i 20 minuter.

2. Finmal bringa och short rib. Mellanmal högrev. Grovmal rostlock. Blanda allt försiktigt och mata i oxfett medan du rör om.

Annons:

3. Väg upp bollar à 200 g och forma till hamburgare. Förvara kallt.

4. Vid servering: Grilla burgarna till önskad innertemperatur (Johan rekommenderar 47 grader).

5. Arrangera brödet underst och bred på dijonnaise. Lägg på burgaren, bacon och rejält med ost och därefter lökringar och tomat och/eller ketchup. Avsluta med ytterligare en brödskiva på toppen.

0 . Per sida:

Andra har läst

Mer från förstasidan

ebola_500
Foto:Reuters, AP

 ”Stor förlust.” Läkaren Khan ledde kampen mot viruset – dog själv. 22  1 tweets  21 rekommendationer  0 rekommendationer

 USA höjer beredskapen. Fruktade viruset bara en flygresa bort. 27  1 tweets  26 rekommendationer  0 rekommendationer

 Nigeria höjer säkerheten. Efter att en man som anlänt med flyg dött. 19  2 tweets  17 rekommendationer  0 rekommendationer

 Smittan sprider sig. Klassas som den värsta epidemin någonsin. 127  10 tweets  116 rekommendationer  1 rekommendationer

 Renskötare höll på att ramla i. Totalt tre slukhål har nu upptäckts. Men vad som orsakar hålen är oklart. 105  13 tweets  92 rekommendationer  0 rekommendationer

sibirien144
Foto:AFP Första hålet.

 ”Som en champagnekork.” Mysiskt slukhål i Sibirien. 84  0 tweets  84 rekommendationer  0 rekommendationer

 Slukhål från hela världen. Kan vara både djupa och dödliga. 2  0 tweets  0 rekommendationer  2 rekommendationer

Annons:
Annons:
kina_144102
Skärmdump: Youtube.

 Görs till åtlöje. När myndigheterna renoverade stadion gick något snett. Eller snarare rakt. 522  26 tweets  496 rekommendationer  0 rekommendationer

Kamel mitt i morgontrafiken

Morgontrafikanter i norska Stjørdal fick oväntat möte.  Cirkusrymling. 2  0 tweets  2 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:

DN PÅ AGENDAN

Annons:
Annons:
Annons: