AG:s hamburgare

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 5 port

Burgare:

250 g bringa

250 g short rib

250 g högrev

250 g rostlock

17 g salt

3 g peppar

1 dl oxfett

Till servering:

10 skivor ljust bröd

dijonnaise

hårdrökt bacon, efter smak

Svarta Sara (smakrik dansk ost) i skivor, efter smak

ev tomat, i skivor

silverlök, i skivor

ketchup

Johan Jureskogs burgare är rejält matig och gjord på flera olika sorters kött som man mal själv i olika malningsgrader. Färsen avslutas med smält oxfett. Burgaren kan fås i olika storlekar, med olika mängd bacon och ost. Lägg på så mycket du själv vill ha, men ta ost och bacon av bra kvalitet och med mycket smak. Oxfettet smälter du själv i förväg på låg värme i en stekpanna. Låt svalna till rumstemperatur innan du blandar det i färsen. Dijonnaisen, en majonnäs smaksatt med dijonsenap, kan du göra själv (och det blir så klart godast) men du kan också smaksätta färdig majonnäs.

Johan Jureskogs burgare är rejält matig och gjord på flera olika sorters kött som man mal själv i olika malningsgrader. Färsen avslutas med smält oxfett. Burgaren kan fås i olika storlekar, med olika mängd bacon och ost. Lägg på så mycket du själv vill ha, men ta ost och bacon av bra kvalitet och med mycket smak. Oxfettet smälter du själv i förväg på låg värme i en stekpanna. Låt svalna till rumstemperatur innan du blandar det i färsen. Dijonnaisen, en majonnäs smaksatt med dijonsenap, kan du göra själv (och det blir så klart godast) men du kan också smaksätta färdig majonnäs.

1. Skär ned allt kött i kuber, 5x5 centimeter stora. Håll de olika styckningsdetaljerna separat. Blanda salt och peppar och torrimma köttet med kryddblandningen i 20 minuter.

2. Finmal bringa och short rib. Mellanmal högrev. Grovmal rostlock. Blanda allt försiktigt och mata i oxfett medan du rör om.

Annons:

3. Väg upp bollar à 200 g och forma till hamburgare. Förvara kallt.

4. Vid servering: Grilla burgarna till önskad innertemperatur (Johan rekommenderar 47 grader).

5. Arrangera brödet underst och bred på dijonnaise. Lägg på burgaren, bacon och rejält med ost och därefter lökringar och tomat och/eller ketchup. Avsluta med ytterligare en brödskiva på toppen.

Kommentarer (0)

Den här artikeln går inte längre att kommentera.

0 Per sida:

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

IS-1000
Foto:AP

 Enligt The Guardian. Abu Bakr al-Baghdadi skadad i flyganfall.

google
Foto:AP

 Google uppdaterar i dag. ”Ligga högt på Googles sökmotor jätteviktigt.” 26  17 tweets  8 rekommendationer  1 rekommendationer

 Krönikör vill se stridsfartyg. ”Visa mig bilder på kistor och flytande kroppar i havet. Jag bryr mig inte.” 195  17 tweets  177 rekommendationer  1 rekommendationer

Katie-Hopkins-288
Foto:Alamy
Medelhavet-flyktingar-Catania-288
Foto:AP

 En av få överlevande. Migranter mötte döden inlåsta under däck.

Annons:
Oscar-Groning-1000
Foto:AP

 93 år gammal. ”Jag är moraliskt medskyldig till hundratusentals mord.” 11  8 tweets  3 rekommendationer  0 rekommendationer

Eva-Fahidi-Hedy-Bohm-288-
Foto:AFP

 Öga mot öga med ”Bokhållaren i Auschwitz”. Överlevande vittnar mot SS-mannen. 14  5 tweets  9 rekommendationer  0 rekommendationer

 Nu återstår bara ett hinder. ”Vi är fantastiskt glada över att allting äntligen är klart.”

moskepuff
Annons:
Annons:

Så får du DN:s flash

 Missa inga nyheter. DN:s app ger dig senaste nytt.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: