AG:s hamburgare

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 5 port

Burgare:

250 g bringa

250 g short rib

250 g högrev

250 g rostlock

17 g salt

3 g peppar

1 dl oxfett

Till servering:

10 skivor ljust bröd

dijonnaise

hårdrökt bacon, efter smak

Svarta Sara (smakrik dansk ost) i skivor, efter smak

ev tomat, i skivor

silverlök, i skivor

ketchup

Johan Jureskogs burgare är rejält matig och gjord på flera olika sorters kött som man mal själv i olika malningsgrader. Färsen avslutas med smält oxfett. Burgaren kan fås i olika storlekar, med olika mängd bacon och ost. Lägg på så mycket du själv vill ha, men ta ost och bacon av bra kvalitet och med mycket smak. Oxfettet smälter du själv i förväg på låg värme i en stekpanna. Låt svalna till rumstemperatur innan du blandar det i färsen. Dijonnaisen, en majonnäs smaksatt med dijonsenap, kan du göra själv (och det blir så klart godast) men du kan också smaksätta färdig majonnäs.

Johan Jureskogs burgare är rejält matig och gjord på flera olika sorters kött som man mal själv i olika malningsgrader. Färsen avslutas med smält oxfett. Burgaren kan fås i olika storlekar, med olika mängd bacon och ost. Lägg på så mycket du själv vill ha, men ta ost och bacon av bra kvalitet och med mycket smak. Oxfettet smälter du själv i förväg på låg värme i en stekpanna. Låt svalna till rumstemperatur innan du blandar det i färsen. Dijonnaisen, en majonnäs smaksatt med dijonsenap, kan du göra själv (och det blir så klart godast) men du kan också smaksätta färdig majonnäs.

1. Skär ned allt kött i kuber, 5x5 centimeter stora. Håll de olika styckningsdetaljerna separat. Blanda salt och peppar och torrimma köttet med kryddblandningen i 20 minuter.

2. Finmal bringa och short rib. Mellanmal högrev. Grovmal rostlock. Blanda allt försiktigt och mata i oxfett medan du rör om.

Annons:

3. Väg upp bollar à 200 g och forma till hamburgare. Förvara kallt.

4. Vid servering: Grilla burgarna till önskad innertemperatur (Johan rekommenderar 47 grader).

5. Arrangera brödet underst och bred på dijonnaise. Lägg på burgaren, bacon och rejält med ost och därefter lökringar och tomat och/eller ketchup. Avsluta med ytterligare en brödskiva på toppen.

0 . Per sida:

Andra har läst

Mer från förstasidan

lofvenpuff
Foto:TT, Daniel Nantell

 Vill undvika politiskt kaos. ”SD visar en exempellös ansvarslöshet.” 97  15 tweets  82 rekommendationer  0 rekommendationer

elefant144
Foto:AFP

 Intill ett heligt träd. Vild elefant stormade in i stad och trampade ihjäl två.

_--Tristan3
Foto:Daniel Ohlsson/TV4

 Tyst minut på skolan. Sörjs av familjen och vännerna i Visby. 17  10 tweets  7 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
IK-PUtin-61
Foto:All Over Press

 Yalehistoriker: ”Allierade i extremhögern vill få slut på nuvarande Europa”. 34  3 tweets  31 rekommendationer  0 rekommendationer

 Mycket toapapper gick åt. Bibliotekspersonalen bestämde sig för att chipmärka rullarna. 397  22 tweets  375 rekommendationer  0 rekommendationer

toalettpapper2
Foto:Alamy
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: