AG:s hamburgare

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 5 port

Burgare:

250 g bringa

250 g short rib

250 g högrev

250 g rostlock

17 g salt

3 g peppar

1 dl oxfett

Till servering:

10 skivor ljust bröd

dijonnaise

hårdrökt bacon, efter smak

Svarta Sara (smakrik dansk ost) i skivor, efter smak

ev tomat, i skivor

silverlök, i skivor

ketchup

Johan Jureskogs burgare är rejält matig och gjord på flera olika sorters kött som man mal själv i olika malningsgrader. Färsen avslutas med smält oxfett. Burgaren kan fås i olika storlekar, med olika mängd bacon och ost. Lägg på så mycket du själv vill ha, men ta ost och bacon av bra kvalitet och med mycket smak. Oxfettet smälter du själv i förväg på låg värme i en stekpanna. Låt svalna till rumstemperatur innan du blandar det i färsen. Dijonnaisen, en majonnäs smaksatt med dijonsenap, kan du göra själv (och det blir så klart godast) men du kan också smaksätta färdig majonnäs.

Johan Jureskogs burgare är rejält matig och gjord på flera olika sorters kött som man mal själv i olika malningsgrader. Färsen avslutas med smält oxfett. Burgaren kan fås i olika storlekar, med olika mängd bacon och ost. Lägg på så mycket du själv vill ha, men ta ost och bacon av bra kvalitet och med mycket smak. Oxfettet smälter du själv i förväg på låg värme i en stekpanna. Låt svalna till rumstemperatur innan du blandar det i färsen. Dijonnaisen, en majonnäs smaksatt med dijonsenap, kan du göra själv (och det blir så klart godast) men du kan också smaksätta färdig majonnäs.

1. Skär ned allt kött i kuber, 5x5 centimeter stora. Håll de olika styckningsdetaljerna separat. Blanda salt och peppar och torrimma köttet med kryddblandningen i 20 minuter.

2. Finmal bringa och short rib. Mellanmal högrev. Grovmal rostlock. Blanda allt försiktigt och mata i oxfett medan du rör om.

Annons:

3. Väg upp bollar à 200 g och forma till hamburgare. Förvara kallt.

4. Vid servering: Grilla burgarna till önskad innertemperatur (Johan rekommenderar 47 grader).

5. Arrangera brödet underst och bred på dijonnaise. Lägg på burgaren, bacon och rejält med ost och därefter lökringar och tomat och/eller ketchup. Avsluta med ytterligare en brödskiva på toppen.

0 . Per sida:

Andra har läst

Mer från förstasidan

rinkebykravall_puffstor
Foto:DN

 Larm om bilbrand. När polis kom till platsen möttes de av stenkastning. 48  5 tweets  43 rekommendationer  0 rekommendationer

 Ett av våra vanligaste piller. Forskare har jämfört läkemedlet med placebo. 6  6 tweets  0 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

Forskningsinstitut har undersökt vilken stad i USA som har de minst lyckliga invånarna.  Mörk metropol. 14  2 tweets  12 rekommendationer  0 rekommendationer

manhattanpuff
Foto:TT/AFP
Annons:

 Hettan kvar. SMHI utökar klass 1-varningen till att gälla fler områden. 26  1 tweets  22 rekommendationer  3 rekommendationer

 Har fått nog av höga temperaturer. Stationen i Arvidsjaur hårt ansatt. 19  2 tweets  17 rekommendationer  0 rekommendationer

kontor144
Foto:Alamy

 Värmebölja i Sverige. Värme sänker din prestation och försämrar koncentration. 37  8 tweets  29 rekommendationer  0 rekommendationer

Hur är temperaturen på ditt jobb?

 Athena Farrokhzad upprör. ” ville kompensera för all den opartiskhet som de (Sveriges Radio) lyckats uppbåda”. 327  23 tweets  299 rekommendationer  5 rekommendationer

Athena Farrokhzad
Foto:Per Larsson En poet som nått ut.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:

DN PÅ AGENDAN

Annons:
Annons:
Annons: