Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Recept

Amerikansk hamburgare

Ingredienser. Amerikansk hamburgare

Portioner: 4

BURGARE:
600 g nötfärs
1 tsk salt
svartpeppar ur kvarn
smör till stekning
DRESSING:
1 dl majonnäs
1 tsk ljus dijonsenap
1 tsk tomatpuré
1/2 tsk paprikapulver
1 krm kajennpeppar
vitpeppar ur kvarn
salt
TILLBEHÖR:
2 skivade tomater, gärna bifftomater
skivad saltgurka
tomatketchup
isbergssallat, finstrimlad
senap
4 hamburgerbröd

Förbered färsen genom att salta och peppra och blanda den.

Gör i ordning dressingen. Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Forma färsen till fyra runda platta biffar och stek dem i smör på medelstark värme, cirka tre minuter på varje sida. Värm under tiden bröden i ugnen på 200 grader.

Montera burgarna. Tag ett bröd. Lägg på gurka, tomat och dressing. Strö på sallat. Lägg till en hamburgare. Ringla på ketchup och senap. Toppa med den andra brödhalvan.

Servera, gärna med klyftpotatis eller pommes frites.