Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Recept

Barbecuesås East-West

Det här är en smakrik men rätt snäll bbq-sås inspirerad av förlagor från Kansas och asiatiska plommonsåser.
Ingredienser. Barbecuesås East-West

Portioner: 8-10 småportioner

2 dl tomatketchup
4 msk chilisås
2 tsk dijonsenap
4 msk socker
2 msk rödvinsvinäger
7–8 droppar röd tabasco
2 tsk Worcestershiresås
2 msk japansk soja
3 msk pressad citron
5 katrinplommon
½ dl russin
svartpeppar ur kvarn
½ tsk liquid smoke
1 dl vatten

1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och koka upp.

2. Låt sjuda utan lock i cirka 20 minuter. Späd med vatten om såsen tjocknar för mycket.

3. Kör blandningen i mixer i cirka 30 sekunder. Smaka av noga med salt, citron och tabasco. Låt svalna och ställ i kylen. Såsen håller i kylskåp i minst två veckor.