Bärpaj med mannagryn

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 6

100 g smör
1 dl mannagryn av dinkel
2 1/2 dl dinkelmjöl
1 1/4 dl socker
1 ägg
ca 1/2 liter färska eller frysta bär
ev 1 msk socker + 1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör med mannagryn, mjöl och socker. Blanda i ägget. Smörj en medelstor pajform och tryck ut degen i den. Fyll med bär efter tillgång och smak. Är bären frusna eller verkar safta sig kan man först blanda dem med socker och potatismjöl för att det inte ska bli rinnigt. Grädda pajen cirka 30 minuter. Pajen blir lite knaprig av mannagrynen. Glass eller vaniljsås är gott att äta till.

Annons:
(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Andra har läst

Mer från förstasidan

ferguson500
Getty Images/AFP

 ”Liv och egendom måste skyddas.” Förbereder inför nya upplopp. 10  3 tweets  6 rekommendationer  1 rekommendationer

 Föredrar ren S-budget. ”Kan förekomma fulspel från de andra partierna”. 439  55 tweets  383 rekommendationer  1 rekommendationer

sd144
TT
akademiska500
Foto:Thomas Karlsson

 Sjukhus tillät närgånget filmande. Nu kommer hovrättsdomen. 42  8 tweets  34 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

 Artur Mas talade i Barcelona. Vill tidigarelägga regionvalet – som skulle bli en riktig folkomröstning. 3  1 tweets  2 rekommendationer  0 rekommendationer

mas144
Foto:AFP
S102bFlygpyff
Foto: Alan Wilson / Wkimedia Commons (CC BY-SA 2.0) Flygvapnets S 102 B.

 Kunde följas på Planefinder. Planet signalspanade utanför Kaliningrad.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: