Bärpaj med mannagryn

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 6

100 g smör
1 dl mannagryn av dinkel
2 1/2 dl dinkelmjöl
1 1/4 dl socker
1 ägg
ca 1/2 liter färska eller frysta bär
ev 1 msk socker + 1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör med mannagryn, mjöl och socker. Blanda i ägget. Smörj en medelstor pajform och tryck ut degen i den. Fyll med bär efter tillgång och smak. Är bären frusna eller verkar safta sig kan man först blanda dem med socker och potatismjöl för att det inte ska bli rinnigt. Grädda pajen cirka 30 minuter. Pajen blir lite knaprig av mannagrynen. Glass eller vaniljsås är gott att äta till.

Annons:
(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Andra har läst

Mer från förstasidan

goranjohansson2-500
Foto:Joakim Roos

 Blev 69 år. Förre starke mannen i Göteborgspolitiken har avlidit. 7  2 tweets  5 rekommendationer  0 rekommendationer

goranfiskben
Foto:DN, TT

 Bildextra från hans långa karriär. ”En Göteborgsepok går i graven.”

 Enligt läkaren. Jean-Francois Payen träffar regelbundet den förre formel 1-stjärnan. 4  2 tweets  2 rekommendationer  0 rekommendationer

schumi-144
Foto:Witters
Annons:

 Från det spanska klädföretaget Mango. Skjortan har orsakat ett smärre oväder på sociala medier. 196  15 tweets  181 rekommendationer  0 rekommendationer

skjorta_144102
Skärmdump: Mango
rysk_500
Foto:AP

 Förslag i duman: Privatarmé ska slåss för ryska värderingar.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:

DN PÅ AGENDAN

Annons:
Annons:
Annons: