Bärpaj med mannagryn

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 6

100 g smör
1 dl mannagryn av dinkel
2 1/2 dl dinkelmjöl
1 1/4 dl socker
1 ägg
ca 1/2 liter färska eller frysta bär
ev 1 msk socker + 1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör med mannagryn, mjöl och socker. Blanda i ägget. Smörj en medelstor pajform och tryck ut degen i den. Fyll med bär efter tillgång och smak. Är bären frusna eller verkar safta sig kan man först blanda dem med socker och potatismjöl för att det inte ska bli rinnigt. Grädda pajen cirka 30 minuter. Pajen blir lite knaprig av mannagrynen. Glass eller vaniljsås är gott att äta till.

Annons:

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

norwegian_500
Foto:TT

 24-timmars ultimatum till svenska piloter. Facket: ”Det är hot”. 31  13 tweets  18 rekommendationer  0 rekommendationer

 Kjos förmögenhet rasar i värde. Därför har han sålt Norwegianaktier för hundratals miljoner kronor. 2  0 tweets  2 rekommendationer  0 rekommendationer

Kjos-144
Foto:Håkon Mosvold Larsen

 Nytt varsel om sympatistrejk. Kan stoppa Norwegianplan i Danmark.

 23 km/h för fort. ”Det är alltså det här som är rättvisa… Nu funderar jag på att flytta utomlands.” 11  4 tweets  7 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

Första sonden någonsin kommer till dvärgplaneten Ceres.  Ska undersöka märkliga lysande fläckar. 4  4 tweets  0 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: