Bärpaj med mannagryn

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 6

100 g smör
1 dl mannagryn av dinkel
2 1/2 dl dinkelmjöl
1 1/4 dl socker
1 ägg
ca 1/2 liter färska eller frysta bär
ev 1 msk socker + 1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör med mannagryn, mjöl och socker. Blanda i ägget. Smörj en medelstor pajform och tryck ut degen i den. Fyll med bär efter tillgång och smak. Är bären frusna eller verkar safta sig kan man först blanda dem med socker och potatismjöl för att det inte ska bli rinnigt. Grädda pajen cirka 30 minuter. Pajen blir lite knaprig av mannagrynen. Glass eller vaniljsås är gott att äta till.

Annons:

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

JoeCocker500
Foto: Örjan Björkdahl

 Brittiske sångaren blev 70 år. Bekräftas av skivbolaget Sony Music.

Glasgow500
Foto: Danny Lawson/AP/PA

 Sopbil rände in bland fotgängare i Glasgow. Sex döda – flera skadade. 9  6 tweets  3 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

 På skattebetalarnas bekostnad. Mat för drygt 600 deltagare på riksmötet. 23  9 tweets  14 rekommendationer  0 rekommendationer

Stadshuset144
Foto: Alexander Mahmoud

 ”Måste ha gjort det i sömnen.” Klämde kvinnlig bussresenär på bröstet.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: