Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt

Bärpaj med mannagryn

Bokmärk artikel
  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 6

100 g smör
1 dl mannagryn av dinkel
2 1/2 dl dinkelmjöl
1 1/4 dl socker
1 ägg
ca 1/2 liter färska eller frysta bär
ev 1 msk socker + 1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör med mannagryn, mjöl och socker. Blanda i ägget. Smörj en medelstor pajform och tryck ut degen i den. Fyll med bär efter tillgång och smak. Är bären frusna eller verkar safta sig kan man först blanda dem med socker och potatismjöl för att det inte ska bli rinnigt. Grädda pajen cirka 30 minuter. Pajen blir lite knaprig av mannagrynen. Glass eller vaniljsås är gott att äta till.

Annons:

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

notterpuff
Foto:All Over Press

 Försäljningen av nötter och mandel rasar. Priserna skjuter i höjden. 20  1 tweets  18 rekommendationer  1 rekommendationer

dumapuffflak
Foto:Ap

 Tre döda under fredagen. Stenkastning mellan palestinier och israeler. 6  2 tweets  3 rekommendationer  1 rekommendationer

Annons:

 Rosengård har hittat ny tränare. ”Riktigt spännande utmaning”, säger dansken Majgaard Jensen. 1  1 tweets  0 rekommendationer  0 rekommendationer

sjogran-288
Foto:Bildbyrån
bananfluga
Foto:Current Biology, Dweck et al

 Tre fällor som du kan bygga själv. Trivs som bäst nu – äter och lägger sina ägg i jäsande frukt. 9  1 tweets  7 rekommendationer  1 rekommendationer

Annons:
Annons:

Full koll i sommar

 Skaffa DN:s app! Massor av läsning hela sommaren.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: