Bärpaj med mannagryn

Publicerad 2003-08-19 10:07

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Ingredienser

Portioner: 6

100 g smör
1 dl mannagryn av dinkel
2 1/2 dl dinkelmjöl
1 1/4 dl socker
1 ägg
ca 1/2 liter färska eller frysta bär
ev 1 msk socker + 1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör med mannagryn, mjöl och socker. Blanda i ägget. Smörj en medelstor pajform och tryck ut degen i den. Fyll med bär efter tillgång och smak. Är bären frusna eller verkar safta sig kan man först blanda dem med socker och potatismjöl för att det inte ska bli rinnigt. Grädda pajen cirka 30 minuter. Pajen blir lite knaprig av mannagrynen. Glass eller vaniljsås är gott att äta till.

Tipsa via e-post
(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Mer från förstasidan

Finland. Tre döda, flera saknas. En del kan ha räddat sig med fallskärmar.

vete_500
Foto:Alamy

Kallas för ”jordbrukets polio”. Kan slå ut hela världens veteproduktion. 24  3 tweets  21 rekommendationer  0 rekommendationer

lejon_144102
Foto:Alamy

Dramatiskt besök i safaripark. När familjen åkte genom lejonavdelningen började bilen brinna.

Annons: