Bärpaj med mannagryn

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 6

100 g smör
1 dl mannagryn av dinkel
2 1/2 dl dinkelmjöl
1 1/4 dl socker
1 ägg
ca 1/2 liter färska eller frysta bär
ev 1 msk socker + 1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör med mannagryn, mjöl och socker. Blanda i ägget. Smörj en medelstor pajform och tryck ut degen i den. Fyll med bär efter tillgång och smak. Är bären frusna eller verkar safta sig kan man först blanda dem med socker och potatismjöl för att det inte ska bli rinnigt. Grädda pajen cirka 30 minuter. Pajen blir lite knaprig av mannagrynen. Glass eller vaniljsås är gott att äta till.

Annons:

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

norwegian
Foto:TT

 Norwegianplan fick mellanlanda i Köpenhamn. Var tvungna att slänga av en passagerare. 13  7 tweets  6 rekommendationer  0 rekommendationer

overfall
Foto:Läsarbild

 Tidigare Röglespelare attackerade motståndare. Misstänks för misshandel. 2  1 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

 Polisens bästa tips. Gärningsmän väljer ofta ut sina offer baserat på hur de uppträder. 9  7 tweets  2 rekommendationer  0 rekommendationer

mörk-gata
Foto:Alamy

 Kan du de svåra orden från lördagens högskoleprov? Testa dina kunskaper här! 10221  62 tweets  10154 rekommendationer  5 rekommendationer

hogskoleprovspuff
Foto:TT

 Facit: Här är alla rätt på högskoleprovet. Kolla hur det gick för dig! 10  6 tweets  4 rekommendationer  0 rekommendationer

 Hittar du de försvunna orden? Kräver bra ordförståelse. 2096  18 tweets  2075 rekommendationer  3 rekommendationer

 Hur bra är du på engelska? Slipa på dina språkkunskaper. 1285  33 tweets  1247 rekommendationer  5 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:

Så får du DN:s flash

 Missa inga nyheter. DN:s app ger dig senaste nytt.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: