Bärpaj med mannagryn

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 6

100 g smör
1 dl mannagryn av dinkel
2 1/2 dl dinkelmjöl
1 1/4 dl socker
1 ägg
ca 1/2 liter färska eller frysta bär
ev 1 msk socker + 1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör med mannagryn, mjöl och socker. Blanda i ägget. Smörj en medelstor pajform och tryck ut degen i den. Fyll med bär efter tillgång och smak. Är bären frusna eller verkar safta sig kan man först blanda dem med socker och potatismjöl för att det inte ska bli rinnigt. Grädda pajen cirka 30 minuter. Pajen blir lite knaprig av mannagrynen. Glass eller vaniljsås är gott att äta till.

Annons:
(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Andra har läst

Mer från förstasidan

 Taket på femvåningshus. Kontor, lägenheter och butiker i byggnaden.

 Minst 3.091 döda i Afrika. Man smittades i Liberia och reste till Texas. 19  16 tweets  3 rekommendationer  0 rekommendationer

thailand
Foto:Vincent Yu/AP

 Turistministern: Bra om de är ute och festar och blir för fulla. 20  5 tweets  15 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

 Maken sade det var Turkietsemester. ”Vi har kommit till ett paradis.” 63  6 tweets  54 rekommendationer  3 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:

DN PÅ AGENDAN

Annons:
Annons:
Annons: