Bärpaj med mannagryn

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 6

100 g smör
1 dl mannagryn av dinkel
2 1/2 dl dinkelmjöl
1 1/4 dl socker
1 ägg
ca 1/2 liter färska eller frysta bär
ev 1 msk socker + 1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör med mannagryn, mjöl och socker. Blanda i ägget. Smörj en medelstor pajform och tryck ut degen i den. Fyll med bär efter tillgång och smak. Är bären frusna eller verkar safta sig kan man först blanda dem med socker och potatismjöl för att det inte ska bli rinnigt. Grädda pajen cirka 30 minuter. Pajen blir lite knaprig av mannagrynen. Glass eller vaniljsås är gott att äta till.

Annons:

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

facebook
Foto:TT

 Får allt lättare ut information. Google och Apple är restriktivare. 17  5 tweets  12 rekommendationer  0 rekommendationer

 Forskare: Reglerna är oklara för nätjättarnas informationsutlämning. 3  3 tweets  0 rekommendationer  0 rekommendationer

 I reklamblad. Kvinnan ”framställs som ett rent sexobjekt”. 7  5 tweets  2 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

 Tidigare KGB-agent mördad. Tusentals invånare i London var utsatta för risken att förgiftas. 1  1 tweets  0 rekommendationer  0 rekommendationer

litvinenko
Foto:AP
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: