Bärpaj med mannagryn

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 6

100 g smör
1 dl mannagryn av dinkel
2 1/2 dl dinkelmjöl
1 1/4 dl socker
1 ägg
ca 1/2 liter färska eller frysta bär
ev 1 msk socker + 1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör med mannagryn, mjöl och socker. Blanda i ägget. Smörj en medelstor pajform och tryck ut degen i den. Fyll med bär efter tillgång och smak. Är bären frusna eller verkar safta sig kan man först blanda dem med socker och potatismjöl för att det inte ska bli rinnigt. Grädda pajen cirka 30 minuter. Pajen blir lite knaprig av mannagrynen. Glass eller vaniljsås är gott att äta till.

Annons:
(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Andra har läst

Mer från förstasidan

DN_AM_Natmobbing_005
Foto:Alexander Mahmoud Rebecca Lindh blev smutskastad på sin blogg.

 Ny undersökning: Trakasserier via mobiltelefon och internet vanligare.

 17-åriga Rebecca Lindh drabbades. Påhoppen blev vardagsmat.

sjukhus_144102
Foto:TT

 Från akuten i Borås. Mannen skickades hem enbart klädd i pyjamas och tofflor, och utan nycklar.

Annons:

Popgruppen och dess musik togs inte emot välvilligt för 50 år sedan.  Tidningen kallsinnig.

jaggerpuff
Foto:Folke Hellberg
Annons:
florida_144102
Foto:AP

 Olycka i Florida. En man dog när han träffades av ett litet sportflygplan som kraschlandade.

 Ny studie. Vi får lite bättre luktsinne när vi druckit alkohol, åtminstone i mindre doser.

nasa_244119
Foto:TT

 Äldre kvinnor dricker mer. Drickandet går upp i åldrarna.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:

DN PÅ AGENDAN

Annons:
Annons:
Annons: