Foto: Per Ranung

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Ingredienser

Portioner: 4 pers,

Tid: 25 min

4 chorizokorvar (à 100 g, 9% fett)

6 tomater

2 rödlökar

½ dl rödvinsvinäger

2 msk strösocker

1 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

1 kruka basilika

Tillbehör:

300 g spagetti eller annan pasta

400 g broccolibuketter

Chorizo med sötsyrliga tomater

Publicerad 2013-01-31 09:44

Korven är även god att servera med couscous, bulgur eller ris.

Korven är även god att servera med couscous, bulgur eller ris.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär tomaterna i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg tomater och lök i en ugnssäker form. Tillsätt vinäger, socker, salt och peppar och blanda runt.

2. Skär korven i bitar och stick ner i tomatsalladen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

3. Koka pasta och broccoli enligt anvisning på förpackningarna. Servera korv och tomater med pasta och broccolibuketter.

Näring/portion: Ca 520 kcal, 10 g fett, 26 g protein, 74 g kolhydrater.

Tipsa via e-post

Mer från förstasidan

”Är avskräckande.” Regeringen vill utrusta den nya generationen Gripenplan med kryssningsrobotar. 14  6 tweets  8 rekommendationer  0 rekommendationer

Karin-Enstrom-144
Foto:TT
Brollop500
Foto:TT

Bröllopssäsongen stundar. Allt fler lägger allt mer pengar på att gifta sig.

Gränslös glamour. Ingen botten i plånboken när kändisarna säger ja. Så mycket betalade de.

Vad vet du om bröllop? Gör frågesporten!

Brollop144
Foto:TT

Hade glömt sin engelska. Arbetade som tennistränare i Uddevalla. 34  0 tweets  34 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!

Annons:

DN PÅ AGENDAN

Annons:
Annons:
Annons: