Foto: Per Ranung

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 4 pers,

Tid: 25 min

4 chorizokorvar (à 100 g, 9% fett)

6 tomater

2 rödlökar

½ dl rödvinsvinäger

2 msk strösocker

1 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

1 kruka basilika

Tillbehör:

300 g spagetti eller annan pasta

400 g broccolibuketter

Chorizo med sötsyrliga tomater

Korven är även god att servera med couscous, bulgur eller ris.

Korven är även god att servera med couscous, bulgur eller ris.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär tomaterna i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg tomater och lök i en ugnssäker form. Tillsätt vinäger, socker, salt och peppar och blanda runt.

2. Skär korven i bitar och stick ner i tomatsalladen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

Annons:

3. Koka pasta och broccoli enligt anvisning på förpackningarna. Servera korv och tomater med pasta och broccolibuketter.

Näring/portion: Ca 520 kcal, 10 g fett, 26 g protein, 74 g kolhydrater.

Andra har läst

Mer från förstasidan

knivsoder500
Foto:Meli Petersson Ellafi DN följde civilpolisen en natt.

 Det grova våldet ökar. På bara en månad beslagtogs 102 knivar. 7  4 tweets  3 rekommendationer  0 rekommendationer

 Bandidos. Var president i en avdelning för gänget. 7  3 tweets  4 rekommendationer  0 rekommendationer

Polisen i Gävle: ”Han var aprak”  Hörde en duns i trappuppgången. 13  1 tweets  12 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
marijuana
Foto:Matilde Campodonico

 Omdiskuterat beslut. Mer än hälften av invånarna är emot.

budgetbråk
Foto:Fredrik Sandberg/TT

 Sverige behövde en tvångströja. Nu börjar regeringen lossa på den.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: