Mat & Dryck

Chorizo med sötsyrliga tomater

Korven är även god att servera med couscous, bulgur eller ris.
Ingredienser. Chorizo med sötsyrliga tomater

Portioner: 4 pers,

4 chorizokorvar (à 100 g, 9% fett)

6 tomater

2 rödlökar

½ dl rödvinsvinäger

2 msk strösocker

1 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

1 kruka basilika

Tillbehör:

300 g spagetti eller annan pasta

400 g broccolibuketter

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär tomaterna i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg tomater och lök i en ugnssäker form. Tillsätt vinäger, socker, salt och peppar och blanda runt.

2. Skär korven i bitar och stick ner i tomatsalladen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

3. Koka pasta och broccoli enligt anvisning på förpackningarna. Servera korv och tomater med pasta och broccolibuketter.

Näring/portion: Ca 520 kcal, 10 g fett, 26 g protein, 74 g kolhydrater.