Foto: Per Ranung

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 4 pers,

Tid: 25 min

4 chorizokorvar (à 100 g, 9% fett)

6 tomater

2 rödlökar

½ dl rödvinsvinäger

2 msk strösocker

1 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

1 kruka basilika

Tillbehör:

300 g spagetti eller annan pasta

400 g broccolibuketter

Chorizo med sötsyrliga tomater

Korven är även god att servera med couscous, bulgur eller ris.

Korven är även god att servera med couscous, bulgur eller ris.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär tomaterna i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg tomater och lök i en ugnssäker form. Tillsätt vinäger, socker, salt och peppar och blanda runt.

2. Skär korven i bitar och stick ner i tomatsalladen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

Annons:

3. Koka pasta och broccoli enligt anvisning på förpackningarna. Servera korv och tomater med pasta och broccolibuketter.

Näring/portion: Ca 520 kcal, 10 g fett, 26 g protein, 74 g kolhydrater.

Andra har läst

Mer från förstasidan

kimjongun
Foto:KCNA/Reuters

 ”Ska få stå till svars.” FN-kommitté vill ställa Kim Jong-Un inför rätta.

 Kvinna i 25-årsåldern. Erkänner att hon har begått vissa övergrepp.

Annons:
Jimmie-skolofot-144
Foto:Patricia Spång Lundahl

 Pappan berättar: Då kom trollen. SD-anhängare, mörkermänniskor och särskrivare. 225  41 tweets  164 rekommendationer  20 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: