Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt

Foto: Per Ranung

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 4 pers,

Tid: 25 min

4 chorizokorvar (à 100 g, 9% fett)

6 tomater

2 rödlökar

½ dl rödvinsvinäger

2 msk strösocker

1 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

1 kruka basilika

Tillbehör:

300 g spagetti eller annan pasta

400 g broccolibuketter

Chorizo med sötsyrliga tomater

Bokmärk artikel

Korven är även god att servera med couscous, bulgur eller ris.

Korven är även god att servera med couscous, bulgur eller ris.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär tomaterna i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg tomater och lök i en ugnssäker form. Tillsätt vinäger, socker, salt och peppar och blanda runt.

2. Skär korven i bitar och stick ner i tomatsalladen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

Annons:

3. Koka pasta och broccoli enligt anvisning på förpackningarna. Servera korv och tomater med pasta och broccolibuketter.

Näring/portion: Ca 520 kcal, 10 g fett, 26 g protein, 74 g kolhydrater.

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

lagenhet1000
Foto:TT

 ”Gränsen är nådd.” Benhårt utgångsbud: hyrorna ska lämnas oförändrade. 126  15 tweets  110 rekommendationer  1 rekommendationer

nyquiz-1
Foto:AP och Anette Nantell

 Nutidstestet vecka 36. Systrarna Ylva och Stina Ekblad I ”Maria Stuart” på Dramaten – vem skrev pjäsen? 1  0 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
stormarpuff1000
Foto:Rex

 Kilo, Ignacio, Jimena och Kevin. Bild som får meteorologer att häpna. 68  4 tweets  64 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: