Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

Recept

Chorizo med sötsyrliga tomater

Korven är även god att servera med couscous, bulgur eller ris.
Ingredienser. Chorizo med sötsyrliga tomater

Portioner: 4 pers,

4 chorizokorvar (à 100 g, 9% fett)

6 tomater

2 rödlökar

½ dl rödvinsvinäger

2 msk strösocker

1 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

1 kruka basilika

Tillbehör:

300 g spagetti eller annan pasta

400 g broccolibuketter

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär tomaterna i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg tomater och lök i en ugnssäker form. Tillsätt vinäger, socker, salt och peppar och blanda runt.

2. Skär korven i bitar och stick ner i tomatsalladen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

3. Koka pasta och broccoli enligt anvisning på förpackningarna. Servera korv och tomater med pasta och broccolibuketter.

Näring/portion: Ca 520 kcal, 10 g fett, 26 g protein, 74 g kolhydrater.