Foto: Per Ranung

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 4 pers,

Tid: 25 min

4 chorizokorvar (à 100 g, 9% fett)

6 tomater

2 rödlökar

½ dl rödvinsvinäger

2 msk strösocker

1 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

1 kruka basilika

Tillbehör:

300 g spagetti eller annan pasta

400 g broccolibuketter

Chorizo med sötsyrliga tomater

Korven är även god att servera med couscous, bulgur eller ris.

Korven är även god att servera med couscous, bulgur eller ris.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär tomaterna i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg tomater och lök i en ugnssäker form. Tillsätt vinäger, socker, salt och peppar och blanda runt.

2. Skär korven i bitar och stick ner i tomatsalladen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

Annons:

3. Koka pasta och broccoli enligt anvisning på förpackningarna. Servera korv och tomater med pasta och broccolibuketter.

Näring/portion: Ca 520 kcal, 10 g fett, 26 g protein, 74 g kolhydrater.

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

EskBorg2
Foto:TT/DN

 Johan Esk: Nio av de tio som bildade juryn på DN hade samma namn. 22  9 tweets  13 rekommendationer  0 rekommendationer

 Hela listan. De 150 främsta svenska idrottarna. 1801  84 tweets  1714 rekommendationer  3 rekommendationer

 Tommy Engstrand om DN:s val: Oh ja, klart han är Sveriges bästa!

 Allvarligt nätfel. Obama har varnat för svar på cyberattacker. 14  2 tweets  12 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
lofven-romson144
Foto: Henrik Montgomery/TT

 Ny Sifo-undersökning. 54 procent anser inte att samarbetet ska fortsätta. 9  7 tweets  2 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: