Foto: Per Ranung

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 4 pers,

Tid: 25 min

4 chorizokorvar (à 100 g, 9% fett)

6 tomater

2 rödlökar

½ dl rödvinsvinäger

2 msk strösocker

1 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

1 kruka basilika

Tillbehör:

300 g spagetti eller annan pasta

400 g broccolibuketter

Chorizo med sötsyrliga tomater

Korven är även god att servera med couscous, bulgur eller ris.

Korven är även god att servera med couscous, bulgur eller ris.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär tomaterna i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg tomater och lök i en ugnssäker form. Tillsätt vinäger, socker, salt och peppar och blanda runt.

2. Skär korven i bitar och stick ner i tomatsalladen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

Annons:

3. Koka pasta och broccoli enligt anvisning på förpackningarna. Servera korv och tomater med pasta och broccolibuketter.

Näring/portion: Ca 520 kcal, 10 g fett, 26 g protein, 74 g kolhydrater.

Andra har läst

Mer från förstasidan

 Presidentens hälsning till motståndarna. Republikaner hotar stämma Obama.

obama_144102
Foto:AP
Annons:
nigeria_144102
Foto:AP

 Tioårig flicka med bombbälte gripen i Nigeria. Misstänks ha tagits av Boko Haram.

Annons:

 På Södermalm i Stockholm. Två personer skadades vid en lägenhetsbrand på Krukmakargatan.

brandbil_144102
Foto:TT
hammarby-500
Foto:Emma Eriksson

 ”Det är här vi hör hemma.” Arenan är bristfällig – men laget vill stanna kvar.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:

DN PÅ AGENDAN

Annons:
Annons:
Annons: