Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt

Enkla lammbullar med kryddig kålsallad

Bokmärk artikel
  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 4

500 g lammfärs
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 salladslök
1 msk olivolja
Sallad:
250 g kål, t ex salladskål eller spetskål
1 röd paprika
1 morot
1 msk sesamfrön
1 msk hackad koriander
Dressing:
1 dl lättmajonnäs 

1 msk sesamolja 

1 msk risvinäger
1 msk mirin (sött japanskt risvin)
1 msk riven ingefära
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Tillbehör:
50 g bröd per person

1. Sallad: Ansa och finstrimla kålen. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och grovstrimla moroten. 
Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna.

2. Dressing: Rör ihop ingredienserna i en skål. Vänd 
ner kål, paprika, morot och koriander. Garnera med sesamfrön.

Annons:

3. Blanda färsen med salt och peppar. Ansa och strimla salladslöken. Blanda färsen med salladslök. Forma färsen till små biffar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek biffarna i olja ca 3 min på varje sida. Servera biffarna med kålsallad och bröd.

Näring/portion: Ca 560 kcal, 33 g fett, 29 g protein, 35 g kolhydrater

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

Egyptier rasar mot ”Frankenstein-ful” staty av Nefertiti.  Guvernören: Skulptörerna har misslyckats. 14  1 tweets  13 rekommendationer  0 rekommendationer

nefertiti_288
Foto:AP
Annons:

 Fyraåring blev vittne. Paret riskerade maximalt femton års fängelse. 24  4 tweets  19 rekommendationer  1 rekommendationer

Annons:
Annons:

Full koll i sommar

 Skaffa DN:s app! Massor av läsning hela sommaren.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: