Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

Recept

Enkla lammbullar med kryddig kålsallad

Ingredienser. Enkla lammbullar med kryddig kålsallad

Portioner: 4

500 g lammfärs
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 salladslök
1 msk olivolja
Sallad:
250 g kål, t ex salladskål eller spetskål
1 röd paprika
1 morot
1 msk sesamfrön
1 msk hackad koriander
Dressing:
1 dl lättmajonnäs 

1 msk sesamolja 

1 msk risvinäger
1 msk mirin (sött japanskt risvin)
1 msk riven ingefära
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Tillbehör:
50 g bröd per person

1. Sallad: Ansa och finstrimla kålen. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och grovstrimla moroten. 
Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna.

2. Dressing: Rör ihop ingredienserna i en skål. Vänd 
ner kål, paprika, morot och koriander. Garnera med sesamfrön.

3. Blanda färsen med salt och peppar. Ansa och strimla salladslöken. Blanda färsen med salladslök. Forma färsen till små biffar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek biffarna i olja ca 3 min på varje sida. Servera biffarna med kålsallad och bröd.

Näring/portion: Ca 560 kcal, 33 g fett, 29 g protein, 35 g kolhydrater