Enkla lammbullar med kryddig kålsallad

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 4

500 g lammfärs
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 salladslök
1 msk olivolja
Sallad:
250 g kål, t ex salladskål eller spetskål
1 röd paprika
1 morot
1 msk sesamfrön
1 msk hackad koriander
Dressing:
1 dl lättmajonnäs 

1 msk sesamolja 

1 msk risvinäger
1 msk mirin (sött japanskt risvin)
1 msk riven ingefära
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Tillbehör:
50 g bröd per person

1. Sallad: Ansa och finstrimla kålen. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och grovstrimla moroten. 
Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna.

2. Dressing: Rör ihop ingredienserna i en skål. Vänd 
ner kål, paprika, morot och koriander. Garnera med sesamfrön.

Annons:

3. Blanda färsen med salt och peppar. Ansa och strimla salladslöken. Blanda färsen med salladslök. Forma färsen till små biffar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek biffarna i olja ca 3 min på varje sida. Servera biffarna med kålsallad och bröd.

Näring/portion: Ca 560 kcal, 33 g fett, 29 g protein, 35 g kolhydrater

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

nutid-liten
Foto:DN

Veckans Nutidstest innehåller allt från månadskort till slaget vid Waterloo.  Här är tio kluriga frågor. 3  3 tweets  0 rekommendationer  0 rekommendationer

NYbranden
Foto:@NYPDSpecialops/AFP

 Minst tolv skadade. Gasläcka trolig orsak – delar av huset rasade. 1  1 tweets  0 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
SoderTVPUFF

 DN.TV. DN:s Mats J Larsson möter Björn Söder (SD), andre vice talman. 4  4 tweets  0 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:

Så får du DN:s flash

 Missa inga nyheter. DN:s app ger dig senaste nytt.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: