Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Recept

Fagioli all’uccelletto

Foto: Karoline Jönsson

Detta är ett vegetariskt pålägg, en fantastisk liten enkel italiensk bön- och tomatstuvning, icke att förväxla med boston baked beans.

Ingredienser. Fagioli all’uccelletto

4–6 portioner
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 msk hackad färsk salvia
½ dl olivolja
500 g passerade tomater
ca 7 dl kokta vita bönor
salt
svartpeppar

1. Skala och strimla löken, skiva vitlöken tunt. Fräs lök, vitlök och salvia i oljan och tillsätt tomaterna när löken fått lite färg. Låt alltsammans sjuda i ca 20 minuter, tillsätt bönorna och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.