Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

Recept

Franska hamburgare

Ingredienser. Franska hamburgare

Portioner: 4

500 g nötfärs
1 pressad vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 msk smör
1 liten fullkornsbaguette (ca 60 cm)

Till servering:
sallad
skivade tomater
3 msk dijonsenap
100 g mager brieost

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Blanda färs, vitlök, ägg, salt och peppar. Forma 8 små hamburgare.

3. Stek hamburgarna 3 min per sida i smör.

4. Skölj och dela salladen i bitar. Skölj och skiva tomaterna. Skiva osten.

5. Halvera brödet på längden och skär det i 5 cm breda bitar. Lägg på sallad, tomat och burgare.

6. Stryk senap på burgarna och toppa med ost. Lägg eventuellt ihop med den andra brödhalvan.