Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

Hej !
Mitt DN Ämnen jag följer Sparade artiklar Kundservice Logga ut
Recept

Friterad camembert och hjortronsylt

Ingredienser. Friterad camembert och hjortronsylt

Portioner: 4

400 g camembert
1 dl vetemjöl
2 ägg, uppvispade
ströbröd (gärna panko) att panera i
1 1/2 liter matolja till friteringen
2 dl hjortronsylt
färskpressad saft från 1/2 citron
1 knippa kruspersilja, väl avrunnen

Använd en hög kastrull och se till att det finns ett lock till friteringskastrullen inom räckhåll. Om oljan tar eld eller kokar över, sätt på locket och dra av värmen på en gång.

1. Skär osten i 12 små trekantsbitar.

2. Panera dem genom att doppa dem i vatten, sedan i vetemjöl, efter det i uppvispat ägg och till sist i ströbröd.

3. Värm oljan i en hög kastrull. Värm hjortronsylten på låg värme i en mindre kastrull, pressa ner citronsaften i sylten.

4. När oljan blivit lagom varm (prova genom att lägg ner en liten bit bröd, när den blir gyllene är temperaturen lagom), fritera 3-4 bitar ost i taget.

5. Ta upp dem med hålslev efter någon minut, när de fått fin färg. Låt dem rinna av på hushållspapper eller handduk.

6. När alla ostbitarna är friterade, doppa då persiljan i oljan (se upp, det kan stänka till). Låt persiljan fritera i cirka 20 sekunder. Lägg upp ostbitarna och persiljan på ett varmt serveringsfat. Servera sylten i en skål bredvid.