Foto: Anette Nantell

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Ingredienser

Portioner: 4

400 g camembert
1 dl vetemjöl
2 ägg, uppvispade
ströbröd (gärna panko) att panera i
1 1/2 liter matolja till friteringen
2 dl hjortronsylt
färskpressad saft från 1/2 citron
1 knippa kruspersilja, väl avrunnen

Friterad camembert och hjortronsylt

Uppdaterad 2010-04-27 12:49. Publicerad 2005-09-16 15:30

Använd en hög kastrull och se till att det finns ett lock till friteringskastrullen inom räckhåll. Om oljan tar eld eller kokar över, sätt på locket och dra av värmen på en gång.

1. Skär osten i 12 små trekantsbitar.

2. Panera dem genom att doppa dem i vatten, sedan i vetemjöl, efter det i uppvispat ägg och till sist i ströbröd.

3. Värm oljan i en hög kastrull. Värm hjortronsylten på låg värme i en mindre kastrull, pressa ner citronsaften i sylten.

4. När oljan blivit lagom varm (prova genom att lägg ner en liten bit bröd, när den blir gyllene är temperaturen lagom), fritera 3-4 bitar ost i taget.

5. Ta upp dem med hålslev efter någon minut, när de fått fin färg. Låt dem rinna av på hushållspapper eller handduk.

6. När alla ostbitarna är friterade, doppa då persiljan i oljan (se upp, det kan stänka till). Låt persiljan fritera i cirka 20 sekunder. Lägg upp ostbitarna och persiljan på ett varmt serveringsfat. Servera sylten i en skål bredvid.

Tipsa via e-post

0 . Per sida:

Mer från förstasidan

Nöjesparken utryms. Bil med utstickande sladdar upptäckt i Köpenhamn.

klocka144
Foto:Sam Stadener

Trögflytande tjära. Världens mest utdragna och långsamma experiment har rört på sig. Lite. 19  0 tweets  18 rekommendationer  1 rekommendationer

Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!

Annons:

DN PÅ AGENDAN

Annons:
Annons:
Annons: