Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

Recept

Fryst mangopassion

En underbart fräsch och syrlig tårta med lite annorlunda exotiska smaker. Den är dessutom riktigt lätt att göra! Det finns fryst mango i bitar att köpa, men försök få tag på en färsk mango som är lagom mogen.
Ingredienser. Fryst mangopassion

Portioner: 10–12 bitar

digestivebotten:

150 g grahamskex, typ digestive

60 g smält smör

cheesecakefyllning:

300 g philadelphiaost

250 g ricotta

4 dl vispgrädde

1 ¾ dl strösocker

1 tsk rivet citronskal

250 g mango

dekoration:

3 passionsfrukter

Digestivebotten

1. Mixa kexen till fina smulor.

2. Blanda smulorna med s mält smör och tryck ut degen i botten på en springform, 18–24 cm i diameter. Låt stå i kylen i 20 minuter.

Cheesecakefyllning

1. Vispa ihop Philadelphiaost, ricotta, grädde, socker och citronskal. Smeten ska börja tjockna men ändå vara så pass lös att den går att hälla. Häll smeten över bottnen.

2. Skala mangon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i bitar. Mixa det till en puré. Ringla purén över smeten och rör sedan om med en sked för att fördela purén i formen.

3. Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6 timmar.

Dekoration

1. Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering.

2. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet över tårtan.