Hemgjord tacosås

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl

1/2 gul lök
1 grön chilifrukt
1 burk hela tomater eller
tomatkross
2 tsk vinäger
1 tsk socker
1/2 tsk salt
ev 1 tsk hackad jalapenopeppar (inlagd på burk)

Den som gillar texmexinspirerad mat kanske passar på att koka sin egen tacosås, styrkan kan man anpassa efter egen smak. Det blir en god salsa men hållbarheten är förstås mer begränsad än den konserverade man köper på burk. Vill man spara den hemgjorda såsen någon längre tid går den fint att frysa in.

Hacka lök och chilifrukt. Grön chili brukar inte vara så stark men ta bort kärnorna om så skulle vara. Fräs upp lök och chili med lite olja i en tjockbottnad kastrull. Häll i tomatkross. Använder man hela tomater på burk ska de skäras i bitar. Tillsätt vinäger och socker och låt salsan koka ihop till ganska fast konsistens. Salta och blanda eventuellt i finhackad jalapenopeppar om du vill ha starkare smak. En tesked gav en styrka mellan medium och hot.

Annons:

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

 På skola i Göteborg. ”Har hotat tjej med ett pistolliknande föremål.” 8  6 tweets  1 rekommendationer  1 rekommendationer

 Vet du mer? Är du på plats? Ring 08-738 23 23, mejla www@dn.se.

 Avföring från fastighet. Har pumpats rakt ut i Nybroviken – i 85 år. 337  36 tweets  301 rekommendationer  0 rekommendationer

Strandvagen-144
Foto:TT
Annons:
Macka-144
Foto:TT

 På skolutflykten. Eleverna med pengar togs med på restaurang. 309  31 tweets  277 rekommendationer  1 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: