Hemgjord tacosås

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl

1/2 gul lök
1 grön chilifrukt
1 burk hela tomater eller
tomatkross
2 tsk vinäger
1 tsk socker
1/2 tsk salt
ev 1 tsk hackad jalapenopeppar (inlagd på burk)

Den som gillar texmexinspirerad mat kanske passar på att koka sin egen tacosås, styrkan kan man anpassa efter egen smak. Det blir en god salsa men hållbarheten är förstås mer begränsad än den konserverade man köper på burk. Vill man spara den hemgjorda såsen någon längre tid går den fint att frysa in.

Hacka lök och chilifrukt. Grön chili brukar inte vara så stark men ta bort kärnorna om så skulle vara. Fräs upp lök och chili med lite olja i en tjockbottnad kastrull. Häll i tomatkross. Använder man hela tomater på burk ska de skäras i bitar. Tillsätt vinäger och socker och låt salsan koka ihop till ganska fast konsistens. Salta och blanda eventuellt i finhackad jalapenopeppar om du vill ha starkare smak. En tesked gav en styrka mellan medium och hot.

Annons:

(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Andra har läst

Mer från förstasidan

 Taket på femvåningshus. Kontor, lägenheter och butiker i byggnaden.

 Minst 3.091 döda i Afrika. Man smittades i Liberia och reste till Texas. 19  16 tweets  3 rekommendationer  0 rekommendationer

thailand
Foto:Vincent Yu/AP

 Turistministern: Bra om de är ute och festar och blir för fulla. 20  5 tweets  15 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

 Maken sade det var Turkietsemester. ”Vi har kommit till ett paradis.” 63  6 tweets  54 rekommendationer  3 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:

DN PÅ AGENDAN

Annons:
Annons:
Annons: