Hemgjord tacosås

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl

1/2 gul lök
1 grön chilifrukt
1 burk hela tomater eller
tomatkross
2 tsk vinäger
1 tsk socker
1/2 tsk salt
ev 1 tsk hackad jalapenopeppar (inlagd på burk)

Den som gillar texmexinspirerad mat kanske passar på att koka sin egen tacosås, styrkan kan man anpassa efter egen smak. Det blir en god salsa men hållbarheten är förstås mer begränsad än den konserverade man köper på burk. Vill man spara den hemgjorda såsen någon längre tid går den fint att frysa in.

Hacka lök och chilifrukt. Grön chili brukar inte vara så stark men ta bort kärnorna om så skulle vara. Fräs upp lök och chili med lite olja i en tjockbottnad kastrull. Häll i tomatkross. Använder man hela tomater på burk ska de skäras i bitar. Tillsätt vinäger och socker och låt salsan koka ihop till ganska fast konsistens. Salta och blanda eventuellt i finhackad jalapenopeppar om du vill ha starkare smak. En tesked gav en styrka mellan medium och hot.

Annons:

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

knarkliga-1000
Foto:Polisen

 Hade nätbutik på darknet. ”Ett av de största narkotikaärendena i Sverige.” 17  4 tweets  12 rekommendationer  1 rekommendationer

 På Centralen i Stockholm. Böjda metallrör uppsatta på platser där hemlösa brukar samlas. 16  2 tweets  14 rekommendationer  0 rekommendationer

exkluderande-design-288
Foto: Privat
berga2
Foto:TT

 Miss på fjärde sjöstridsflottiljen. ”Det är inte normalt att vi hittar fel av den här grava kalibern.”

Annons:
nutid-liten
Foto:DN

Veckans Nutidstest innehåller allt från månadskort till slaget vid Waterloo.  Här är tio kluriga frågor. 67  11 tweets  55 rekommendationer  1 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:

Så får du DN:s flash

 Missa inga nyheter. DN:s app ger dig senaste nytt.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: