Hemgjord tacosås

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl

1/2 gul lök
1 grön chilifrukt
1 burk hela tomater eller
tomatkross
2 tsk vinäger
1 tsk socker
1/2 tsk salt
ev 1 tsk hackad jalapenopeppar (inlagd på burk)

Den som gillar texmexinspirerad mat kanske passar på att koka sin egen tacosås, styrkan kan man anpassa efter egen smak. Det blir en god salsa men hållbarheten är förstås mer begränsad än den konserverade man köper på burk. Vill man spara den hemgjorda såsen någon längre tid går den fint att frysa in.

Hacka lök och chilifrukt. Grön chili brukar inte vara så stark men ta bort kärnorna om så skulle vara. Fräs upp lök och chili med lite olja i en tjockbottnad kastrull. Häll i tomatkross. Använder man hela tomater på burk ska de skäras i bitar. Tillsätt vinäger och socker och låt salsan koka ihop till ganska fast konsistens. Salta och blanda eventuellt i finhackad jalapenopeppar om du vill ha starkare smak. En tesked gav en styrka mellan medium och hot.

Annons:

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

mh370-500
Foto:Reuters

 ”Vi kan inte leta i all evighet.” Inte ett spår har hittats efter flygplanet. 12  5 tweets  7 rekommendationer  0 rekommendationer

hahne2-144
Foto:Mats J Larsson

 ”Bevisar att det inte är demokratiskt parti.” Nyvald ordförande – riskerar redan uteslutning. 14  9 tweets  5 rekommendationer  0 rekommendationer

 SDU-falang mot sittande. Utmanaren vann – men beslutet kan rivas upp. 29  4 tweets  25 rekommendationer  0 rekommendationer

Här är bilden som förbryllar Nasa.  Clas Svahn om märkligheter.

ceres244
Nasa
Annons:
stenshall144
Foto:Mikael Silkeberg

 Stenshäll tar över. Stark regissörprofil från Teater Moment i Gubbängen.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: