Hemgjord tacosås

Publicerad 2005-12-05 08:33

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl

1/2 gul lök
1 grön chilifrukt
1 burk hela tomater eller
tomatkross
2 tsk vinäger
1 tsk socker
1/2 tsk salt
ev 1 tsk hackad jalapenopeppar (inlagd på burk)

Den som gillar texmexinspirerad mat kanske passar på att koka sin egen tacosås, styrkan kan man anpassa efter egen smak. Det blir en god salsa men hållbarheten är förstås mer begränsad än den konserverade man köper på burk. Vill man spara den hemgjorda såsen någon längre tid går den fint att frysa in.

Hacka lök och chilifrukt. Grön chili brukar inte vara så stark men ta bort kärnorna om så skulle vara. Fräs upp lök och chili med lite olja i en tjockbottnad kastrull. Häll i tomatkross. Använder man hela tomater på burk ska de skäras i bitar. Tillsätt vinäger och socker och låt salsan koka ihop till ganska fast konsistens. Salta och blanda eventuellt i finhackad jalapenopeppar om du vill ha starkare smak. En tesked gav en styrka mellan medium och hot.

Tipsa via e-post
(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Mer från förstasidan

”Bland finska pojkar som studerar på finländska yrkesskolan.” Läs mer om språkstriden. 2  1 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

spanien
Foto:Sergio Torres/AP

Jobba, bo eller resa fritt. Men allt fler personer stöter på problem. 34  2 tweets  32 rekommendationer  0 rekommendationer

Tänk på detta innan utlandsflytten. Att flytta och bo i annat EU-land.

hus
Foto:AP

Inte längre rikast. Amerikanerna är sämre utbildade och tjänar allt sämre. 84  12 tweets  72 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons: