Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Recept

Hush puppies

Foto: Karoline Jönsson

Dessa är goda att äta rakt av tillsammans med till exempel en salsa, som bufférätt eller som de förträffliga grönsaksbiffar de faktiskt är. Psylliumhusk är skalet från psylliumfrön. De gör bakverk saftigare och hjälper smeten att hålla ihop. De finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser. Hush puppies

Cirka 20 stycken
400 gram majskorn
1 gul lök
4-6 jalapeños, beroende på styrka 
3 dl majsmjöl
½ dl psylliumhusk
1 ½ dl vatten
1 msk bakpulver
3 tsk salt
1 tsk svartpeppar
olja till stekning

1. Mixa majsen grovt med stavmixer. Hacka lök och jalapeño fint.
2. Blanda samman alla ingredienser i en bunke och rör snabbt samman till en smet. Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut små klickar av smeten med hjälp av två teskedar och stek några minuter tills de fått färg.