Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

Hej !
Mitt DN Ämnen jag följer Sparade artiklar Kundservice Logga ut
Recept

Kanelbullar från Riddarbageriet

Ingredienser. Kanelbullar från Riddarbageriet

Portioner: Cirka 60–70 st

Deg:
1 000 g mjölk
2   400 g vetemjöl
400 g strösocker
400 g rumstempererat smör
2 ägg
120 g jäst
25 g kardemummakärnor, malda
20 g salt

Fyllning:
500 g smör, rumstemperatur
300 g mandelmassa
60 g kanel, mald

Riddar­bageriet
Riddargatan 15, Stockholm
Recept: Camilla med personal

1. Lägg alla degingredienser i en bunke och knåda ihop till en elastisk deg i cirka 8–10 minuter. Låt degen vila i 30 min med en handduk över.

2. Kavla ut degen tunt, cirka 3–4 millimeter, på välmjölat bord. Stryk ut fyllningen (snåla inte) och rulla ihop. Skär i önskad storlek.

3. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Ställ in plåtarna i ugnen (sätt inte på ugnen, utan den bör ha rumstemperatur).

4. Koka upp 1 liter vatten och häll det i en form. Ställ formen med det varma vattnet i botten på ugnen.
Efter 30 minuter koka upp nytt vatten och byt det som står inne i ugnen. Efter ytterligare 30 minuter så bör bullarna ha jäst upp till dubbel storlek. Om inte upprepa med nytt vatten.

5. Tag ut plåtarna ur ugnen och sätt den på 190 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Garnera med pärlsocker och flagad mandel.

6. Sätt in plåtarna med bullarna i den varma ugnen. Låt stå cirka 8–14 min (beroende på ugn och storlek på bullarna).