Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Recept

Kapris- och sardellströssel

Foto: Eva Tedesjö

Ett pikant strössel med hög sälta som passar till helt osaltad råbiff, grillat kött, fisk eller skaldjur. Men salta råvarorna försiktigt.

Ingredienser. Kapris- och sardellströssel

4-6 portioner
torkning över natten + 5 minuter
125 g inlagd medelstor eller stor kapris
4 sardeller
4 dl fintärnat danskt rågbröd
50 g smör
½ -1 tsk senapspulver

1. Häll av kapris och sardeller i en sil. Lägg båda i en bunke med kallt vatten (för att få dem mindre salta).
2. Efter en timme, häll av vattnet och låt alltsammans droppa av i en sil.
3. Sätt ugnen på 50 grader. Lägg kapris och sardeller på smörpapper på en plåt och sätt in i ugnen. Låt torka i 10-12 timmar.
4. Stek brödtärningarna i smör i ett par minuter på medelgod värme. Ta av från värmen och strö i senapspulver. Smula i sardeller och kapris och rör om noga.