Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

Recept

Karréspett med bulgursallad

Självklart går det utmärkt att grilla dessa spett ute på grillen.
Ingredienser. Karréspett med bulgursallad

Portioner: 4

500 g fläskkarré i skivor 

1/2 tsk salt 

2 msk mango chutney
2 msk kinesisk soja
Bulgur:
6 dl vatten 

1 tsk salt
1 tsk gurkmeja 

3 dl bulgur 

200 g körsbärstomater
4 salladslökar
1 purjolök
75 g torkade aprikoser
2 msk hackad persilja
Sås:
1 dl ajvar relish (paprikabaserad sås)
1/2 tsk sambal oelek
1 krm salt

1. Koka upp vattnet med salt och gurkmeja. Rör ner bulgurn. Lägg på 
lock och ställ åt sidan för att svälla ca 20 min.

2. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Lägg grillspett av trä
 i kallt vatten. Skär köttet i långa smala remsor. Blanda mango chutney och soja i en skål. Lägg i köttet och blanda runt. Trä upp köttet på grillspetten. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

3. Halvera tomaterna. Ansa och strimla salladslök och purjolök. Hacka aprikoserna.

4. Grilla spetten högt upp i ugnen 8-10 min tills de fått fin färg.

5. Sås: Blanda ajvar relish med sambal oelek och salt.

6. Blanda tomater, lök, aprikoser och persilja med bulgur. Servera spetten med bulgursallad och sås.

Näring/portion: Ca 550 kcal, 16 g fett, 33 g protein, 64 g kolhydrater