Anette Nantell

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 2

ca 400 g rå fläskkorv, värmlandskorv eller julkorv
1 gul lök
1 lagerblad
några krossade kryddpepparkorn

Kokt julkorv

Lägg korven i en vid kastrull och häll på så mycket vatten att det täcker.

Lägg i klyftad lök, lagerblad och kryddpeppar. Värm upp långsamt utan lock och låt den sedan sjuda på så låg värme att det nätt och jämnt bubblar, annars kan korven spricka.

Annons:

Ha gärna lite kallt vatten stående bredvid att hälla i om det börjar bubbla häftigt i kastrullen!

Det tar cirka 40 minuter för julkorv att bli klar och runt 45 om man föredrar den grövre värmlandskorven.

Servera med stuvade morötter eller potatismos och rödkålssallad.

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

Facken
TCO:s och Saco:s ordförande. Foto:TT

 ”Tiotusentals kronor att spara”. Avtalen är okända för många medlemmar. 32  15 tweets  17 rekommendationer  0 rekommendationer

 Utöver Hornsgatan. Trafikborgarrådet öppnar för fler dubbdäcksförbud i Stockholm. 5  4 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

dubbdack288
Foto:Ove Säverman
turkietpuff
Foto:AFP

 Åklagare tagen som gisslan i Turkiet. Grupp på yttersta vänsterkanten. 2  2 tweets  0 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
norwegian
Foto:TT

 Norwegianplan fick mellanlanda i Köpenhamn. Var tvungna att slänga av en passagerare. 29  9 tweets  20 rekommendationer  0 rekommendationer

 Kan du de svåra orden från lördagens högskoleprov? Testa dina kunskaper här! 10590  62 tweets  10523 rekommendationer  5 rekommendationer

hogskoleprovspuff
Foto:TT
Annons:
Annons:
Annons:

Så får du DN:s flash

 Missa inga nyheter. DN:s app ger dig senaste nytt.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: