Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt

Anette Nantell

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 2

ca 400 g rå fläskkorv, värmlandskorv eller julkorv
1 gul lök
1 lagerblad
några krossade kryddpepparkorn

Kokt julkorv

Bokmärk artikel

Lägg korven i en vid kastrull och häll på så mycket vatten att det täcker.

Lägg i klyftad lök, lagerblad och kryddpeppar. Värm upp långsamt utan lock och låt den sedan sjuda på så låg värme att det nätt och jämnt bubblar, annars kan korven spricka.

Annons:

Ha gärna lite kallt vatten stående bredvid att hälla i om det börjar bubbla häftigt i kastrullen!

Det tar cirka 40 minuter för julkorv att bli klar och runt 45 om man föredrar den grövre värmlandskorven.

Servera med stuvade morötter eller potatismos och rödkålssallad.

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

lagenhet1000
Foto:TT

 ”Gränsen är nådd.” Benhårt utgångsbud: hyrorna ska lämnas oförändrade. 126  15 tweets  110 rekommendationer  1 rekommendationer

nyquiz-1
Foto:AP och Anette Nantell

 Nutidstestet vecka 36. Systrarna Ylva och Stina Ekblad I ”Maria Stuart” på Dramaten – vem skrev pjäsen? 1  0 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
stormarpuff1000
Foto:Rex

 Kilo, Ignacio, Jimena och Kevin. Bild som får meteorologer att häpna. 68  4 tweets  64 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: