Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

Hej !
Mitt DN Ämnen jag följer Sparade artiklar Kundservice Logga ut
Recept

Kokt julkorv

Ingredienser. Kokt julkorv

Portioner: 2

ca 400 g rå fläskkorv, värmlandskorv eller julkorv
1 gul lök
1 lagerblad
några krossade kryddpepparkorn

Lägg korven i en vid kastrull och häll på så mycket vatten att det täcker.

Lägg i klyftad lök, lagerblad och kryddpeppar. Värm upp långsamt utan lock och låt den sedan sjuda på så låg värme att det nätt och jämnt bubblar, annars kan korven spricka.

Ha gärna lite kallt vatten stående bredvid att hälla i om det börjar bubbla häftigt i kastrullen!

Det tar cirka 40 minuter för julkorv att bli klar och runt 45 om man föredrar den grövre värmlandskorven.

Servera med stuvade morötter eller potatismos och rödkålssallad.