Anette Nantell

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 2

ca 400 g rå fläskkorv, värmlandskorv eller julkorv
1 gul lök
1 lagerblad
några krossade kryddpepparkorn

Kokt julkorv

Lägg korven i en vid kastrull och häll på så mycket vatten att det täcker.

Lägg i klyftad lök, lagerblad och kryddpeppar. Värm upp långsamt utan lock och låt den sedan sjuda på så låg värme att det nätt och jämnt bubblar, annars kan korven spricka.

Annons:

Ha gärna lite kallt vatten stående bredvid att hälla i om det börjar bubbla häftigt i kastrullen!

Det tar cirka 40 minuter för julkorv att bli klar och runt 45 om man föredrar den grövre värmlandskorven.

Servera med stuvade morötter eller potatismos och rödkålssallad.

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

foremalet_500
Foto:TT En av observationerna under höstens ubåtsjakt i Stockholm skärgård.

 Rapporterar SVT. Antingen väntar tidsödande renovering, eller skrotning.

 Flöt i land på ön. Försvarsmakten har med hjälp av polisens bombgrupp sprängt de fem rökljusen. 22  10 tweets  12 rekommendationer  0 rekommendationer

rökgranat
Foto:Polisen
minsk
Foto:Sergei Gapon/AFP

 När valutan faller. Oberoende nyhetssajter stängs och affärer töms. 39  20 tweets  19 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

Den första västerländska journalisten som släppts in på IS:s territorium har återvänt, vid liv.  Läs mer. 100  21 tweets  79 rekommendationer  0 rekommendationer

IS
Foto:AP
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: