Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Recept

Körsbärslikör

Ingredienser. Körsbärslikör

Portioner: ½ liter likör

½ liter körsbär (gärna urkärnade)
37 cl okryddat brännvin
2–4 dl strösocker eller ­råsocker

Till cocktailbär:
1 sats körsbär (överblivna från likören)
3 dl socker
3 dl vatten

Gör din egen likör, det är hur lätt som helst. Bären kan sedan återvinnas och bli hemgjorda cocktailkörsbär som imponerar på gästerna.

2. Blanda alla ingredienser i en stor glasburk med lock.

3. Ställ burken i ett soligt fönster en vecka. Skaka den minst en gång om dagen så att sockret löses upp.

4. Ställ burken mörkt och svalt 1–3 månader.

5. Sila av. Spara bären och tappa upp likören på väl rengjorda flaskor. Använd ev bären till att göra egna cocktailkörsbär. Låt likören stå och mogna 1–2 månader.

Cocktailbär:
1. Koka en sockerlag av socker och vatten.

2. Lägg körsbären i en ren burk. Täck med den varma sockerlagen.

3. Låt stå 1–2 månader.