Långkokt högrev

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: Räcker till tre rejäla middagar för 4 personer

Tid: Förberedelser: 10 minuter Tillagning: 10 minuter I grytan: ca 10 timmar

3 ½ kg högrev
1 gul lök
1 palsternacka
1 stor bit rotselleri

Långkok. Det må låta både jobbigt och avancerat, men kräver faktiskt en mycket liten arbetsinsats. Och så är det busenkelt. Långkoket sköter nämligen sig själv och förberedelserna är minimala. Köp ett rejält stycke högrev och långkoka det i ugnen över natten. Då kan du sedan snabbt och lätt laga några fantastiskt goda klassiker, till exempel sjömansbiff och en mustig boeuf bourguignon. Långkokt högrev kan även serveras som det är tillsammans med buljongen från koket, färskpotatis och nyriven pepparrot.

Långkok. Det må låta både jobbigt och avancerat, men kräver faktiskt en mycket liten arbetsinsats. Och så är det busenkelt. Långkoket sköter nämligen sig själv och förberedelserna är minimala. Köp ett rejält stycke högrev och långkoka det i ugnen över natten. Då kan du sedan snabbt och lätt laga några fantastiskt goda klassiker, till exempel sjömansbiff och en mustig boeuf bourguignon. Långkokt högrev kan även serveras som det är tillsammans med buljongen från koket, färskpotatis och nyriven pepparrot.

1. Dela högrevet i bitar på lite mer än 1 kilo. Bryn runt om i en stekpanna och lägg sedan ner i en stor kastrull, gärna omkring 7 liter.

2. Lägg i skalad lök, palsternacka och rotselleri. Häll på vatten så att det precis täcker köttet. Koka upp och sänk sedan värmen till ettan och låt stå över natten, ca 10 timmar. Alternativ: sätt in hela kastrullen i ugnen på 100 grader och låt stå

Annons:

över natten. Om man sätter i gång långkoket på kvällen innan man går och lägger sig så är det klart när man vaknar.

3. Ta upp högrevet ur grytan, låt den svalna och lägg i kylen. Spara buljongen. Sedan är det bara att ta fram när det är dags att laga mat! Köttet håller sju dagar i kylen. Det går också bra att frysa det kokta högrevet.

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

kobane500
Foto:Anders Hansson

 DN i Kobane. Staden är i ruiner. Ändå är många i Kobane lyckliga nu.

 I flyganfall. IS-expert på kemiska vapen dödad.

 Framgångar för IS. Tiotals dödade i irakiska bombdåd.

 Får inte återvända på åratal. Ryska journalister tvingas lämna landet.

grekland500
Foto:Reuters, Rex

 Vill inte träffa EU och IMF. Säger nej till hundratals miljoner i lån. 128  20 tweets  108 rekommendationer  0 rekommendationer

 Kolumnisten Richard Swartz: EU-skattebetalarna får ta notan när Grekland inte kan betala. 25  5 tweets  20 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
martin144
Foto:AP

 Sjätte boken. Fans hade förhoppningar om en snar publicering – men det blir inget i år. 34  7 tweets  27 rekommendationer  0 rekommendationer

qatar-500
Foto:Gepa, AFP

 Polsk attack på domarna. Hån efter semifinal i handbolls-VM. 9  3 tweets  6 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: