Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt

Långkokt högrev

Bokmärk artikel
  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: Räcker till tre rejäla middagar för 4 personer

Tid: Förberedelser: 10 minuter Tillagning: 10 minuter I grytan: ca 10 timmar

3 ½ kg högrev
1 gul lök
1 palsternacka
1 stor bit rotselleri

Långkok. Det må låta både jobbigt och avancerat, men kräver faktiskt en mycket liten arbetsinsats. Och så är det busenkelt. Långkoket sköter nämligen sig själv och förberedelserna är minimala. Köp ett rejält stycke högrev och långkoka det i ugnen över natten. Då kan du sedan snabbt och lätt laga några fantastiskt goda klassiker, till exempel sjömansbiff och en mustig boeuf bourguignon. Långkokt högrev kan även serveras som det är tillsammans med buljongen från koket, färskpotatis och nyriven pepparrot.

Långkok. Det må låta både jobbigt och avancerat, men kräver faktiskt en mycket liten arbetsinsats. Och så är det busenkelt. Långkoket sköter nämligen sig själv och förberedelserna är minimala. Köp ett rejält stycke högrev och långkoka det i ugnen över natten. Då kan du sedan snabbt och lätt laga några fantastiskt goda klassiker, till exempel sjömansbiff och en mustig boeuf bourguignon. Långkokt högrev kan även serveras som det är tillsammans med buljongen från koket, färskpotatis och nyriven pepparrot.

1. Dela högrevet i bitar på lite mer än 1 kilo. Bryn runt om i en stekpanna och lägg sedan ner i en stor kastrull, gärna omkring 7 liter.

2. Lägg i skalad lök, palsternacka och rotselleri. Häll på vatten så att det precis täcker köttet. Koka upp och sänk sedan värmen till ettan och låt stå över natten, ca 10 timmar. Alternativ: sätt in hela kastrullen i ugnen på 100 grader och låt stå

Annons:

över natten. Om man sätter i gång långkoket på kvällen innan man går och lägger sig så är det klart när man vaknar.

3. Ta upp högrevet ur grytan, låt den svalna och lägg i kylen. Spara buljongen. Sedan är det bara att ta fram när det är dags att laga mat! Köttet håller sju dagar i kylen. Det går också bra att frysa det kokta högrevet.

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

mh370-puff
Foto:Ap

 Återfanns på ön Reunion. Franska experter kan inte avgöra ursprunget. 5  2 tweets  2 rekommendationer  1 rekommendationer

lghetta
Foto:Privat

 Köpte den för en krona. ”Jag flyttar från lägenheten och sen får jag se vart jag tar vägen.” 139  19 tweets  119 rekommendationer  1 rekommendationer

Annons:
arras
Foto:Philippe Huguen/AFP

 Id och bagage ska granskas. Efter knivdramat på ett snabbtåg till Paris. 25  14 tweets  10 rekommendationer  1 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: