Mitt DN
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt

Långkokt högrev

Bokmärk artikel
  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: Räcker till tre rejäla middagar för 4 personer

Tid: Förberedelser: 10 minuter Tillagning: 10 minuter I grytan: ca 10 timmar

3 ½ kg högrev
1 gul lök
1 palsternacka
1 stor bit rotselleri

Långkok. Det må låta både jobbigt och avancerat, men kräver faktiskt en mycket liten arbetsinsats. Och så är det busenkelt. Långkoket sköter nämligen sig själv och förberedelserna är minimala. Köp ett rejält stycke högrev och långkoka det i ugnen över natten. Då kan du sedan snabbt och lätt laga några fantastiskt goda klassiker, till exempel sjömansbiff och en mustig boeuf bourguignon. Långkokt högrev kan även serveras som det är tillsammans med buljongen från koket, färskpotatis och nyriven pepparrot.

Långkok. Det må låta både jobbigt och avancerat, men kräver faktiskt en mycket liten arbetsinsats. Och så är det busenkelt. Långkoket sköter nämligen sig själv och förberedelserna är minimala. Köp ett rejält stycke högrev och långkoka det i ugnen över natten. Då kan du sedan snabbt och lätt laga några fantastiskt goda klassiker, till exempel sjömansbiff och en mustig boeuf bourguignon. Långkokt högrev kan även serveras som det är tillsammans med buljongen från koket, färskpotatis och nyriven pepparrot.

1. Dela högrevet i bitar på lite mer än 1 kilo. Bryn runt om i en stekpanna och lägg sedan ner i en stor kastrull, gärna omkring 7 liter.

2. Lägg i skalad lök, palsternacka och rotselleri. Häll på vatten så att det precis täcker köttet. Koka upp och sänk sedan värmen till ettan och låt stå över natten, ca 10 timmar. Alternativ: sätt in hela kastrullen i ugnen på 100 grader och låt stå

Annons:

över natten. Om man sätter i gång långkoket på kvällen innan man går och lägger sig så är det klart när man vaknar.

3. Ta upp högrevet ur grytan, låt den svalna och lägg i kylen. Spara buljongen. Sedan är det bara att ta fram när det är dags att laga mat! Köttet håller sju dagar i kylen. Det går också bra att frysa det kokta högrevet.

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

Nytorget-1000
Foto:Fotograferna Holmberg

 Och här är det allra sämst. Nyhetsmagasinet Fokus årliga lista presenterad.

 Fler än så bör man inte dricka. Ny rekommendation för hur stor kaffekonsumtion som är hälsosam. 36  5 tweets  31 rekommendationer  0 rekommendationer

kaffe_puff
Foto:Alamy
Annons:
Kuzminskij-1000
Foto:Reuters

 Ökad närvaro vid gränsen mot Ukraina. ”Vill ha en överraskningseffekt.”

Jens-Stoltenberg-288
Foto:AFP

 ”De demonstrerar viljan att använda våld.” Sämsta relationen på årtionden. 70  34 tweets  35 rekommendationer  1 rekommendationer

Registreringsskylt-288
Foto:TT

 Svenska nummerplåtarna snart slut. Så kan skyltarna se ut i framtiden. 15  7 tweets  8 rekommendationer  0 rekommendationer

trafik-fiskpinne

 Test: Är du en trafikfara? Frågor från Sveriges Trafikskolors Riksförbund.

Annons:
Annons:

Lokala nyheter

 Uppdatera DN:s app! Få pushnotiser från din ort.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: