Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Recept

Ljummen bulgursallad med lax och halloumi

Det är härligt att laga mat med ingredienser som smakar så mycket i sig att några kryddor knappt behövs. Stek halloumikuberna precis före serveringen, så att de fortfarande är mjuka inuti.

Ingredienser. Ljummen bulgursallad med lax och halloumi

Portioner: 4

Tid: 20 minuter

bulgur (helst fullkorn) för 4 pers
3 tomater
2 avokador
1 rödlök
50 g gröna blad, t ex rucola eller spenat
1 burk borlottibönor, ca 400 g, (3 dl kokta)
400 g lax
rapsolja att steka i
200 g halloumiost
nymald svartpeppar

1. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.

2. Tärna tomater och avokado, finhacka löken.

3. Skölj bladen och bönorna och lägg i en skål tillsammans med avokado, tomat, rödlök och kokt bulgur.

4. Skär laxen i tärningar och stek olja i medelvarm panna.

5. Tärna halloumiosten, stek den gyllene och vänd ner i salladen tillsammans med laxen. Eller: lägg allt i olika skålar och låt var och en blanda sin egen sallad. Peppra efter smak.

Här hittar du hela menyn till vecka 3.

Här hittar du samtliga veckomenyer.