Marinerade kycklingspett

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 4

4 kyckling- eller
frysta quornfiléer
1 citron
2 msk olivolja
1 msk soja, gärna japansk
2 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
persiljestjälkar

Lägg först träspetten i blöt, annars är risken stor att de brinner upp!
Skär varje filé på längden i tre långa strimlor.
Rör ihop pressad citron, olivolja, soja och svartpeppar i en skål. Skala vitlöksklyftan och skiva den tunt direkt ned i skålen med marinaden. Klipp också ner sköljda persilje­stjälkar.
Lägg i kycklingstrimlorna och rör om lite då och då. Efter knappa timmen har filéerna fått fin smak. Längre tid ger mer smak.
Trä upp filéerna på spetten. Grilla snabbt till vacker färg och låt sedan bara eftersteka tills kycklingen är riktigt genomstekt.

Annons:
(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Andra har läst

Mer från förstasidan

Kampen inatt mot vattnet: Hemvärnet kallas in

 DN i Kristinehamn. Staden drabbad av kraftiga översvämningar.

 Hela listan. Danskt pålägg återkallas i Sverige efter listeriafynd. 43  10 tweets  33 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
google_500315
Foto:Philippe Huguen/AFP/TT

 Enligt sökmotorn Google. Sport, katastrofer och dödsfall högt på listan.

Annons:

 Tio dagar kvar. Effektiv dammupptagning ska inte kräva hög och miljöskadlig motoreffekt. 985  0 tweets  985 rekommendationer  0 rekommendationer

dammsugare
Foto:Alamy
schelin500
Foto:Bildbyrån

 Körde över Polen. Lotta Schelin tvåmålsskytt i 4–0-segern.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:

DN PÅ AGENDAN

Annons:
Annons:
Annons: