Marinerade kycklingspett

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 4

4 kyckling- eller
frysta quornfiléer
1 citron
2 msk olivolja
1 msk soja, gärna japansk
2 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
persiljestjälkar

Lägg först träspetten i blöt, annars är risken stor att de brinner upp!
Skär varje filé på längden i tre långa strimlor.
Rör ihop pressad citron, olivolja, soja och svartpeppar i en skål. Skala vitlöksklyftan och skiva den tunt direkt ned i skålen med marinaden. Klipp också ner sköljda persilje­stjälkar.
Lägg i kycklingstrimlorna och rör om lite då och då. Efter knappa timmen har filéerna fått fin smak. Längre tid ger mer smak.
Trä upp filéerna på spetten. Grilla snabbt till vacker färg och låt sedan bara eftersteka tills kycklingen är riktigt genomstekt.

Annons:
(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Andra har läst

Mer från förstasidan

stordalen500
Foto:TT/NTB Scanpix

 Får cellgift. ”Jag vet att hon kommer att klara det”, säger Petter Stordalen.

reinfeldt500
Foto:TT

 Men kritiserar massmedia. För att ge invandringsfrågor för stort utrymme. 23  10 tweets  13 rekommendationer  0 rekommendationer

 Tar över webbkameror. Femton gripna misstänkta för dataintrång. 19  6 tweets  13 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

 Exklusiv videopremiär på DN.se ”Julskiva ett rätt naturligt steg för oss.” 262  7 tweets  254 rekommendationer  1 rekommendationer

 Utsatta EU-medborgare. Syftet är att få en nationell bild av hur problematiken med utsattheten ser ut. 16  13 tweets  3 rekommendationer  0 rekommendationer

tiggare144
Foto:Maja Eriksson
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: