Marinerade kycklingspett

Publicerad 2005-07-08 12:10

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Ingredienser

Portioner: 4

4 kyckling- eller
frysta quornfiléer
1 citron
2 msk olivolja
1 msk soja, gärna japansk
2 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
persiljestjälkar

Lägg först träspetten i blöt, annars är risken stor att de brinner upp!
Skär varje filé på längden i tre långa strimlor.
Rör ihop pressad citron, olivolja, soja och svartpeppar i en skål. Skala vitlöksklyftan och skiva den tunt direkt ned i skålen med marinaden. Klipp också ner sköljda persilje­stjälkar.
Lägg i kycklingstrimlorna och rör om lite då och då. Efter knappa timmen har filéerna fått fin smak. Längre tid ger mer smak.
Trä upp filéerna på spetten. Grilla snabbt till vacker färg och låt sedan bara eftersteka tills kycklingen är riktigt genomstekt.

Tipsa via e-post
(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Mer från förstasidan

malaria_500
Foto:Erik Esbjörnsson

Dödstalen har halverats sedan millennieskiftet. Nu väntar vaccin. 6  3 tweets  3 rekommendationer  0 rekommendationer

premium DN:s vetenskapsredaktör: Någonting har hänt i kampen mot malaria det senaste decenniet.

krucifix_144102
Foto:TT

Vid firandet av påven Johannes Paulus II. Mannen krossades till döds av jättelikt träkrucifix. 7  2 tweets  3 rekommendationer  2 rekommendationer

Webb-TV
Hör Martin och Felicia sjunga sina bidrag till European Song Festival!

Snart avgörs European Song Festival. DN har träffat Sveriges hopp. 3  0 tweets  3 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons: