Marinerade kycklingspett

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 4

4 kyckling- eller
frysta quornfiléer
1 citron
2 msk olivolja
1 msk soja, gärna japansk
2 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
persiljestjälkar

Lägg först träspetten i blöt, annars är risken stor att de brinner upp!
Skär varje filé på längden i tre långa strimlor.
Rör ihop pressad citron, olivolja, soja och svartpeppar i en skål. Skala vitlöksklyftan och skiva den tunt direkt ned i skålen med marinaden. Klipp också ner sköljda persilje­stjälkar.
Lägg i kycklingstrimlorna och rör om lite då och då. Efter knappa timmen har filéerna fått fin smak. Längre tid ger mer smak.
Trä upp filéerna på spetten. Grilla snabbt till vacker färg och låt sedan bara eftersteka tills kycklingen är riktigt genomstekt.

Annons:

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

mosul
Foto:AP

 I irakiska Mosul. Beskrivs av terrorgruppen som avgudabilder. 126  40 tweets  85 rekommendationer  1 rekommendationer

 DN:s huvudledare den 27 februari: Nu måste IS stoppas. 8  4 tweets  4 rekommendationer  0 rekommendationer

tillsatspuff
Foto:TT

Har du koll på det senaste matlarmet? Prova dig själv i veckans Nutidstest.  10 kluriga frågor. 3  0 tweets  3 rekommendationer  0 rekommendationer

finafisken
Foto:Dario Ferrari/AP

Dino Ferrari har verkligen en fin fiskehistoria att berätta.  Läs mer. 39  3 tweets  36 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
krekarPyff144
Foto: NTB

 Stöder dåden i Paris. Den kontroversiella mullan, fälld för hot, släpptes nyligen ur norskt fängelse.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: