Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt

Marinerade kycklingspett

Bokmärk artikel
  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 4

4 kyckling- eller
frysta quornfiléer
1 citron
2 msk olivolja
1 msk soja, gärna japansk
2 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
persiljestjälkar

Lägg först träspetten i blöt, annars är risken stor att de brinner upp!
Skär varje filé på längden i tre långa strimlor.
Rör ihop pressad citron, olivolja, soja och svartpeppar i en skål. Skala vitlöksklyftan och skiva den tunt direkt ned i skålen med marinaden. Klipp också ner sköljda persilje­stjälkar.
Lägg i kycklingstrimlorna och rör om lite då och då. Efter knappa timmen har filéerna fått fin smak. Längre tid ger mer smak.
Trä upp filéerna på spetten. Grilla snabbt till vacker färg och låt sedan bara eftersteka tills kycklingen är riktigt genomstekt.

Annons:

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

mh370-puff
Foto:Ap

 Återfanns på ön Reunion. Franska experter kan inte avgöra ursprunget.

lghetta
Foto:Privat

 Köpte den för en krona. ”Jag flyttar från lägenheten och sen får jag se vart jag tar vägen.” 135  19 tweets  115 rekommendationer  1 rekommendationer

Annons:
arras
Foto:Philippe Huguen/AFP

 Id och bagage ska granskas. Efter knivdramat på ett snabbtåg till Paris. 25  14 tweets  10 rekommendationer  1 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: