Marinerade kycklingspett

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 4

4 kyckling- eller
frysta quornfiléer
1 citron
2 msk olivolja
1 msk soja, gärna japansk
2 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
persiljestjälkar

Lägg först träspetten i blöt, annars är risken stor att de brinner upp!
Skär varje filé på längden i tre långa strimlor.
Rör ihop pressad citron, olivolja, soja och svartpeppar i en skål. Skala vitlöksklyftan och skiva den tunt direkt ned i skålen med marinaden. Klipp också ner sköljda persilje­stjälkar.
Lägg i kycklingstrimlorna och rör om lite då och då. Efter knappa timmen har filéerna fått fin smak. Längre tid ger mer smak.
Trä upp filéerna på spetten. Grilla snabbt till vacker färg och låt sedan bara eftersteka tills kycklingen är riktigt genomstekt.

Annons:
(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Andra har läst

Mer från förstasidan

rosenbad500
Foto:Thomas Karlsson

 Säpo sade nej. Höga skulder hos Kronofogden skälet, enligt Expressen. 17  2 tweets  15 rekommendationer  0 rekommendationer

Misstänkt polismördare gripen

 Vuxenblöjor och rörbomber. Misstänkte mördaren jagades i sju veckor.

 Kritiseras. Sa att manliga komiker ”sätter skräck i alla andra”.

Annons:
Zlatan244
Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

”Vem vill inte ha honom som granne?”  På hög höjd i svenska fjällen. 9  5 tweets  4 rekommendationer  0 rekommendationer

 Presidenten borta. Svenske Linus på plats: Väldigt mycket folk i centrum.

 Fortsatta demonstrationer. Runt 30 döda i protester i Burkina Faso.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: