Marinerade kycklingspett

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 4

4 kyckling- eller
frysta quornfiléer
1 citron
2 msk olivolja
1 msk soja, gärna japansk
2 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
persiljestjälkar

Lägg först träspetten i blöt, annars är risken stor att de brinner upp!
Skär varje filé på längden i tre långa strimlor.
Rör ihop pressad citron, olivolja, soja och svartpeppar i en skål. Skala vitlöksklyftan och skiva den tunt direkt ned i skålen med marinaden. Klipp också ner sköljda persilje­stjälkar.
Lägg i kycklingstrimlorna och rör om lite då och då. Efter knappa timmen har filéerna fått fin smak. Längre tid ger mer smak.
Trä upp filéerna på spetten. Grilla snabbt till vacker färg och låt sedan bara eftersteka tills kycklingen är riktigt genomstekt.

Annons:

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

 Greps på lördagen. Barnen påträffades döda i bostaden i Australien.

lofven500
Foto:Roger Turesson

 Ny mätning av Novus. Och lägst förtroende har väljarna för... 608  24 tweets  584 rekommendationer  0 rekommendationer

Svenskens "engelska" självförtroende är stort.  Läs mer. 46  7 tweets  39 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
nutidstestet_500
Foto:Henrik Montgomery/TT

Har du hängt med i veckans nyhetsflöde?  Gör veckans Nutidstest här. 39  4 tweets  35 rekommendationer  0 rekommendationer

loke500
Foto:Bildbyrån

 Får spela bronsmatch. Sverige fick inte stopp på de norska stjärnorna. 6  5 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

 Isabelle Gulldén: Vill bara gå in och göra om.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: