Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

Hej !
Mitt DN Ämnen jag följer Sparade artiklar Kundservice Logga ut
Recept

Melon tricolore med oliver

Varma dagar vill man frossa i svalkande och läskande godsaker. Då passar melonsalladen med salta oliver och härliga örter perfekt. Lyxa gärna till det med olika sorters meloner, men självklart går det lika bra med bara en sort.
Ingredienser. Melon tricolore med oliver

Portioner: 6

1 kg melon (med skal)
200 g kalamataoliver med kärnor
1 ½ dl strimlad basilika
1 ½ dl strimlad mynta
3 msk färskpressad citronsaft
3 msk olivolja
salt och svartpeppar

1. Skär bort skalet från melonerna och avlägsna eventuella kärnor. Skär melonköttet i munsbitar (eller använd ett kuljärn) och låt dem rinna av en kort stund på en bricka täckt med en ren kökshandduk.

2. Blanda melonbitarna med resten av ingredienserna i en skål. Servera salladen rumstempererad eller lätt kyld.