Foto: Åsa Dahlgren

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 6

1 kg melon (med skal)
200 g kalamataoliver med kärnor
1 ½ dl strimlad basilika
1 ½ dl strimlad mynta
3 msk färskpressad citronsaft
3 msk olivolja
salt och svartpeppar

Melon tricolore med oliver

Varma dagar vill man frossa i svalkande och läskande godsaker. Då passar melonsalladen med salta oliver och härliga örter perfekt. Lyxa gärna till det med olika sorters meloner, men självklart går det lika bra med bara en sort.

Varma dagar vill man frossa i svalkande och läskande godsaker. Då passar melonsalladen med salta oliver och härliga örter perfekt. Lyxa gärna till det med olika sorters meloner, men självklart går det lika bra med bara en sort.

1. Skär bort skalet från melonerna och avlägsna eventuella kärnor. Skär melonköttet i munsbitar (eller använd ett kuljärn) och låt dem rinna av en kort stund på en bricka täckt med en ren kökshandduk.

2. Blanda melonbitarna med resten av ingredienserna i en skål. Servera salladen rumstempererad eller lätt kyld.

Annons:

(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Andra har läst

Mer från förstasidan

yxmanspuff
Foto:AFP/Allover

 Polisen om yxmannen. Presenterar nya detaljer om vansinnesdådet.

bankpuff
Foto:Frank Rumpenhorst/AFP

 Sverige kan drabbas. Trots starka svenska banker. 93  14 tweets  79 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

 En extra timme. Men vad är skälet till att vi ställer om klockan? 24  5 tweets  19 rekommendationer  0 rekommendationer

Dygn-klocka-244
Foto:All over press

Vad för tid vill du ha?

 Skyfall i stora delar av landet. ”Är fortfarande tillströmning av vatten.”

 Har du bilder? Mejla www@dn.se.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:

DN PÅ AGENDAN

Annons:
Annons:
Annons: