Foto: Åsa Dahlgren

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 6

1 kg melon (med skal)
200 g kalamataoliver med kärnor
1 ½ dl strimlad basilika
1 ½ dl strimlad mynta
3 msk färskpressad citronsaft
3 msk olivolja
salt och svartpeppar

Melon tricolore med oliver

Varma dagar vill man frossa i svalkande och läskande godsaker. Då passar melonsalladen med salta oliver och härliga örter perfekt. Lyxa gärna till det med olika sorters meloner, men självklart går det lika bra med bara en sort.

Varma dagar vill man frossa i svalkande och läskande godsaker. Då passar melonsalladen med salta oliver och härliga örter perfekt. Lyxa gärna till det med olika sorters meloner, men självklart går det lika bra med bara en sort.

1. Skär bort skalet från melonerna och avlägsna eventuella kärnor. Skär melonköttet i munsbitar (eller använd ett kuljärn) och låt dem rinna av en kort stund på en bricka täckt med en ren kökshandduk.

2. Blanda melonbitarna med resten av ingredienserna i en skål. Servera salladen rumstempererad eller lätt kyld.

Annons:

(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Andra har läst

Mer från förstasidan

radjur144
Foto:AP

 ”Haft maximal otur.” Man på cykel tros ha blivit träffad av en skenande rådjur.

Annons:
Annons:

 Enligt nyhetsbyrå. Beväpnad folkhop gick till attack i nordvästra Kina. 16  5 tweets  11 rekommendationer  0 rekommendationer

 Görs till åtlöje. När myndigheterna renoverade stadion gick något snett. Eller snarare rakt. 220  21 tweets  199 rekommendationer  0 rekommendationer

kina_144102
Skärmdump: Youtube.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:

DN PÅ AGENDAN

Annons:
Annons:
Annons: