Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Recept

Morots- och halloumislider

Foto: Anette Nantell

En slider är en liten burgare, som i detta fall görs utan kött. Den blir bäst om man förbereder den dagen innan, och bara 
grillar vid servering.

Ingredienser. Morots- och halloumislider

6 stycken
6 skivor baguette
1 pkt halloumi (225 g)
80 g finriven morot
1 ägg
1 msk maizena
2 tsk dijonsenap
vitlök
kajennpeppar
svartpeppar
ev salt
polenta
olja
Jalapeñomajonnäs:
1 dl majonnäs
hackad jalapeño efter smak
Till servering:
krispsallad
tomat i tunna skivor
rödlök i tunna skivor
ev jalapeño i skivor

1. Sätt ugnen på 150 grader (varmluft). Riv halloumin fint och blanda med finriven morot, ägg, maizena och senap. Smaksätt med lite finriven vitlök, cajennpeppar och svartpeppar. Salta ev lite, men tänk på att osten är salt.
2. Forma till 6 små puckar (gärna med hjälp av en stansring) och lägg på en plåt som du strött lite polenta på. Strö även polenta ovanpå burgarna.
3. Baka i ugn, cirka 8 minuter. Låt svalna och förvara i kyl.
4. Vid servering: Blanda ihop en jalapeñomajonnäs av majonnäs och hackad jalapeño. Anpassa mängden jalapeño efter hur stark du vill ha såsen. Droppa lite olja på burgare och brödskivor och grilla dem snabbt tills de har fin färg. Lägg burgare, sallad, grönsaker och en klick majo på brödet. Servera genast, kanske med ytterligare lite jalapeño vid sidan om.