Paella

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 5–6 portioner

5 dl avorio- eller paellaris
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 paket (0,5 g) saffran
+ 2 krm chilipeppar
4 msk olivolja
1 liter fiskbuljong + 5 dl vitt vin
2 burkar hela tomater
500 g fisk- och skaldjurs-
blandning (varav gärna några
musslor med skal)
250 g haricots verts
12 stora räkor eller 5 havskräftor

Koka upp fiskbuljong, vitt vin samt spadet från tomatburkarna.
Skala och skiva lök och vitlök.
Hetta upp oljan i pannan. Lägg i lök och vitlök. Strö över saffran och chili. Fräs någon minut.

Rör i det sköljda riset och blanda väl.
Späd med några deciliter av buljongblandningen. Späd med mer allt eftersom buljongen kokar in i riset. Rör hela tiden.
När riset nästan är klart, efter cirka 20–25 minuter, en liten hård kärna ska finnas kvar, vänds de djupfrysta skaldjuren och fisken ner.
Lägg på hela tomater, haricots verts och räkor eller havskräftor. Låt nu allt bara bli varmt.
Servera med citronklyftor.

Annons:

I stället för en äkta paellapanna kan man använda en vanlig långpanna för ugnen. Du kan också koka paellan på spisen. Var bara noga med att ständigt röra och hälla på het vätska så att riset inte bränner vid.

(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Andra har läst

Mer från förstasidan

 Rapport om kriget mot terrorismen. CIA använde mer brutala förhörstekniker än tidigare känt. 9  3 tweets  6 rekommendationer  0 rekommendationer

US-POLITICS-OBAMA837662
Foto:TT/AFP
Annons:

 Vårdnadskonflikt. Bytte kön under partnerns graviditet. 71  4 tweets  66 rekommendationer  1 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:

DN PÅ AGENDAN

  • Mest delat och rekommenderat på DN.se
Annons:
Annons:
Annons: