Paella

Publicerad 2007-07-13 11:33

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Ingredienser

Portioner: 5–6 portioner

5 dl avorio- eller paellaris
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 paket (0,5 g) saffran
+ 2 krm chilipeppar
4 msk olivolja
1 liter fiskbuljong + 5 dl vitt vin
2 burkar hela tomater
500 g fisk- och skaldjurs-
blandning (varav gärna några
musslor med skal)
250 g haricots verts
12 stora räkor eller 5 havskräftor

Koka upp fiskbuljong, vitt vin samt spadet från tomatburkarna.
Skala och skiva lök och vitlök.
Hetta upp oljan i pannan. Lägg i lök och vitlök. Strö över saffran och chili. Fräs någon minut.

Rör i det sköljda riset och blanda väl.
Späd med några deciliter av buljongblandningen. Späd med mer allt eftersom buljongen kokar in i riset. Rör hela tiden.
När riset nästan är klart, efter cirka 20–25 minuter, en liten hård kärna ska finnas kvar, vänds de djupfrysta skaldjuren och fisken ner.
Lägg på hela tomater, haricots verts och räkor eller havskräftor. Låt nu allt bara bli varmt.
Servera med citronklyftor.

I stället för en äkta paellapanna kan man använda en vanlig långpanna för ugnen. Du kan också koka paellan på spisen. Var bara noga med att ständigt röra och hälla på het vätska så att riset inte bränner vid.

Tipsa via e-post
(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Mer från förstasidan

Praktiska-gymnasiet-500
Foto:Magnus Hallgren

Praktiska Sverige AB. Pengarna skulle gå till elevers lärlingsplatser. 135  42 tweets  93 rekommendationer  0 rekommendationer

”Eleverna riskerar gå ut i arbetslöshet.” Friskolekoncernen får hård kritik.

arbetsplats-kontor-144
Foto:Alamy

Hela listan. Vilka formuleringar är allra mest intetsägande? Tidningen Visions läsare tycker till. 61  7 tweets  54 rekommendationer  0 rekommendationer

"Ser de där brösten hela tiden.” Efter åratal av klagomål kan reklamen slutligen försvinna. 1  0 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

brostbuss-244
Foto:Brysterne på bussen
Annons: