Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt

Paella

Bokmärk artikel
  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 5–6 portioner

5 dl avorio- eller paellaris
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 paket (0,5 g) saffran
+ 2 krm chilipeppar
4 msk olivolja
1 liter fiskbuljong + 5 dl vitt vin
2 burkar hela tomater
500 g fisk- och skaldjurs-
blandning (varav gärna några
musslor med skal)
250 g haricots verts
12 stora räkor eller 5 havskräftor

Koka upp fiskbuljong, vitt vin samt spadet från tomatburkarna.
Skala och skiva lök och vitlök.
Hetta upp oljan i pannan. Lägg i lök och vitlök. Strö över saffran och chili. Fräs någon minut.

Rör i det sköljda riset och blanda väl.
Späd med några deciliter av buljongblandningen. Späd med mer allt eftersom buljongen kokar in i riset. Rör hela tiden.
När riset nästan är klart, efter cirka 20–25 minuter, en liten hård kärna ska finnas kvar, vänds de djupfrysta skaldjuren och fisken ner.
Lägg på hela tomater, haricots verts och räkor eller havskräftor. Låt nu allt bara bli varmt.
Servera med citronklyftor.

Annons:

I stället för en äkta paellapanna kan man använda en vanlig långpanna för ugnen. Du kan också koka paellan på spisen. Var bara noga med att ständigt röra och hälla på het vätska så att riset inte bränner vid.

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

ribbing-288

 Magdalena Ribbing svarar. Frågeställaren saknade svartpeppar till den gravade laxen.

Annons:
Pålägg_488
Foto:TT

 Efter fynd av listeria. Den som köpt någon av varorna uppmanas att återlämna dem till butik.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: