Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

Recept

Pasta med kyckling och pesto

Ingredienser. Pasta med kyckling och pesto

Portioner: 4

300 g spagetti 

4 kycklingfiléer 
(à 150 g)
1 msk olivolja 

1 tsk + 1/2 tsk salt 

1 krm nymald svartpeppar
4 tomater
1 dl pesto 

1 dl matlagningsgrädde

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2. Skär kycklingfiléerna i 2-3 delar vardera på längden. Pensla med olja och krydda med 1 tsk salt och peppar. Grilla kycklingen runt om ca 5 min tills den är genomgrillad.

3. Halvera tomaterna och strö över 1/2 tsk salt. Grilla dem 1-2 min på varje sida.

4. Låt pastan rinna av och blanda den med pesto och grädde. Servera pastan med nygrillad kyckling och tomater.

Näring/portion: Ca 660 kcal, 24 g fett, 48 g protein, 59 g kolhydrater