Pasta med kyckling och pesto

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 4

300 g spagetti 

4 kycklingfiléer 
(à 150 g)
1 msk olivolja 

1 tsk + 1/2 tsk salt 

1 krm nymald svartpeppar
4 tomater
1 dl pesto 

1 dl matlagningsgrädde

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2. Skär kycklingfiléerna i 2-3 delar vardera på längden. Pensla med olja och krydda med 1 tsk salt och peppar. Grilla kycklingen runt om ca 5 min tills den är genomgrillad.

Annons:

3. Halvera tomaterna och strö över 1/2 tsk salt. Grilla dem 1-2 min på varje sida.

4. Låt pastan rinna av och blanda den med pesto och grädde. Servera pastan med nygrillad kyckling och tomater.

Näring/portion: Ca 660 kcal, 24 g fett, 48 g protein, 59 g kolhydrater

(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Andra har läst

Mer från förstasidan

fistbump_144102
Foto:Alamy

Att låta knogarna krocka lätt med knuten hand, en ”fist bump”.  Studie vid Wales universitet. 258  10 tweets  248 rekommendationer  0 rekommendationer

Hur hälsar du helst?

Annons:

 Har blivit en favoriträtt i Asien. Jagas och dödas för sina påstådda medicinska egenskaper.

myrkotte_144102
Foto:Alamy
Annons:

 Även korta lopp minskar dödsrisk. Ny forskning visar på fördelar redan vid minimal ansträngning. 74  9 tweets  65 rekommendationer  0 rekommendationer

loptraning_144102
Foto:Alamy

 Karin Arbsjö: Döden är ingen defekt och man ”förlorar inte mot cancer”. 23  2 tweets  21 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:

DN PÅ AGENDAN

Annons:
Annons:
Annons: